Kelebihan PE vs Masalah PE

More
9 years 5 months ago #5117 by arfaie
gmbr number 2 tu smart :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 5 months ago #5120 by super_skalo

arfaie wrote: gmbr number 2 tu smart :P


smart mcm pok mat...maknanya pomen kt SC tu balut btng paip tu ngn getah hose la erk?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 5 months ago #5134 by arfaie
aah...dia balut utk ilangkan bunyi knocking besi tu ke body keta

*hehe gmbr henjin aku tu..ntah mana la dtg :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #6221 by naset
aku pn ada masalah sama.aku p SC dan depa tukar batang besi apa ntah utk power stereng.skrg dh xda bunyi knocking lg bila lyn corner.:laugh:

p/s:bgus jgk SC tmpt aku.wlupun aku hnya p wat servis 3x pertama ja kt Proton SC,pastu aku p servis luar,siap modified lg,wat wiring lg,mcm2 lg,still depa bg claim warranty.terbaik!!!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #6232 by arfaie
itula kelebihan proton, depa tak berkira bab warranty

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #6310 by are-mad
dimana letaknya ECU,?
bleh bg gambar nye,
:P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #6311 by arfaie
ECU bwh steering...gmbr? google je..ecu tu mcm kotak kecik, besar skit dari kotak rokok

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 3 months ago #6350 by are-mad
bkn yg kat belakang tempat adjust air cond tu ke?
pastu ade wayer kat bwah karpet penumpang

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 3 months ago #6380 by arfaie
nk lg detail, kena tanya SC la..watpe nk tgk ECU? :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 3 months ago #6468 by are-mad
nak unchip ecu, hahahaha

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #7321 by Armboyz
ok ni masalah PE yg aq br dpt....PE manual
1st body rase ringan gila time lap...blakang mcm nk membuang(drift)
2nd aircond kurang sejok...
3rd alingment x best n ade calar kt bumper depan...
so adekah aq perlu maki SC tmpt aq amik kete or saleman yg jual kt aq tue....
aq dh tension tahap gaban...
1st car dh wat problem...
ah...kalo manual nie...rpm ko org ok ak...aq nye rpm time nk change gear rendah jek..rpm tros tron bawah 1...rase nk termati jk kete...ampeh...time bukit tekan minyak bagai nk spin tayar...hahahaaaaaa:silly: :blink:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #7323 by epit
Replied by epit on topic Re: Kelebihan PE vs Masalah PE

Armboyz wrote: ok ni masalah PE yg aq br dpt....PE manual
1st body rase ringan gila time lap...blakang mcm nk membuang(drift)
2nd aircond kurang sejok...
3rd alingment x best n ade calar kt bumper depan...
so adekah aq perlu maki SC tmpt aq amik kete or saleman yg jual kt aq tue....
aq dh tension tahap gaban...
1st car dh wat problem...
ah...kalo manual nie...rpm ko org ok ak...aq nye rpm time nk change gear rendah jek..rpm tros tron bawah 1...rase nk termati jk kete...ampeh...time bukit tekan minyak bagai nk spin tayar...hahahaaaaaa:silly: :blink:

Pertama sekali aku tumpang simpati kat bro. Bro boleh senaraikan masalah-masalah kreta bro tu kat SC, kalau boleh bro slow talk dgn diorang yg bro rasa dapat bantu masalah bro tu, nanti kasar-kasar diorang kerja cincai nanti.
Kedua, yg calar tu bro bole p claim kat salesman tu, bukan claim kereta baru aaa, tapi claim la apa yg patut bro rasa berbaloi dgn kecalaran kat kreta bro tu. Sebab aku pon sama mcm kes bro, cover plastik kat tingkap tu, aku dapat kat 3 pintu ja, pintu belakang diorang kopak ka patah ka aku pon x tau. Tapi sampai ke hari ni dah masuk 6 bulan dah kreta aku tu, x dapat barang salesman janjikan. Dah la Melayu mmber aku plak tu, nak tolong dia sikit, last-last dia x reti nak tolong aku balik. :dry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.243 seconds