Kelebihan PE vs Masalah PE

More
9 years 2 months ago #7347 by jackall

super_skalo wrote: paip besi yg ni kena tukar ek kalau knoking sound masa coner? kalau ikut list ada 6 brg kena tukar..br 1 je ni..

gambar ihsan dr Paparazi






sangat menarik nie bang... leh bawak laptop jer terus tunjuk barang apa nak tukar..er.. lagi 5 barang tu takda gambarmya ker.. saja tanya..

ps: tenkiu tenkiu for da info.. sangat berguna.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #7426 by arfaie
skrg xpayah gmbr..cakap je kona jalan xrata bunyi..tau ler deme nk pasang menda ni..lg bagus skrg stok dah ready, repot je..terus pasang, xpayah kena tunggu order mcm aku dulu..ni SC juru penang la

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 1 month ago #9740 by loki_J

arfaie wrote: skrg xpayah gmbr..cakap je kona jalan xrata bunyi..tau ler deme nk pasang menda ni..lg bagus skrg stok dah ready, repot je..terus pasang, xpayah kena tunggu order mcm aku dulu..ni SC juru penang la


setuju dgn bro arfaie...just sharing...last month pergi SC report bunyi knocking dkt SC Mutiara Damansara..terus2 dorg order 6 part termasuk orifice valve yg sbb kn knocking...dorg janji nk call tp at last after 2 week kite yg kena call dorg tanya barang da sampi or belum...mase call dorg kate brg da ade lama da...pastu wat appointment terus...then now knocking problem solved...:lol: ...cume nk btau..kena push skit SC ni selagi ade warranty..sbb mase service dorg tgk pon overall kete kite.....just my 2 cent...but jgn marah2 pulak dkt dorg sbb nnti dorg x serve kete kite baik2...:p

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 1 month ago #9852 by arfaie
betul, slow talk elok2, jgn marah diorg :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 1 month ago #9882 by Askry
kat area aku no problem.. member sendiri keje bhgian admin dkt SC, klu aku gi sevis, dia x masuk labour chrg kat aku... ade gak sorg dua mekanik sane nak kte mmber xdela tapi kenal gitu2.. hehe.. B) senang nak berurusan..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #15843 by Armboyz
nak tanye otai2 nie....area dashboard tmpt bwh radio tu slalu bunyi kalo langgar lopak or time test power...kebiasaannya otai2 ade buka or sumbat pe2 washer ke....n kalo 140kmj apabila bw stabil....tetiba bunyi something kt dashboard...rasa mcm wayar.....ade sape2 x pakar area seremban nie...dh malas la nk ke SC senawang,lukut,rasah....huh letih....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #15847 by arfaie
area yang tmpt letak barang bwh radio tu? yang ada gap antara radio ngn panel aircond? aku selit kertas je :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #15885 by horizon_elegance

arfaie wrote: area yang tmpt letak barang bwh radio tu? yang ada gap antara radio ngn panel aircond? aku selit kertas je :lol:

Dulu PE i pun ader bunyi gegar....Sc letak double tape jer....skrg dah xde bunyi.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #15901 by epit
Replied by epit on topic Re: Kelebihan PE vs Masalah PE

arfaie wrote: area yang tmpt letak barang bwh radio tu? yang ada gap antara radio ngn panel aircond? aku selit kertas je :lol:

Bro, boleh tunjuk cara2 selit kertas tu x? sy suspek bunyi "nyit-nyit" kat vent aircond tu. Bukan la ek, cara sy setakat ni bukak radio kuat2 ja x mau dgr bunyi tu huhu :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #15917 by arfaie
kalau kat vent tu mmg aku xder bunyi, aku bunyi kat gap bawah slot usb tu..aku ambik kertas, lipat elok2 selit bawah tu la :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #17341 by alkhattab

mr.is wrote: 5. dan juga besi penyangkut d bahagian bawah seat....









6. Tiba masanya aku menge"test" PE aku sekali lagi d jln yg berliku...dengan keadaan seat belakang dan isiperut belakang PE d tempat asal/seperti sediakala sejak azali..:laugh:

KOMPOM...bunyi2an pun HILANG>>>>> :woohoo:



patut lahhhh...kete baru aku ni dok bunyi merengek manja je.. bro, you are awesome!! great tutorial!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #17342 by alkhattab

horizon_elegance wrote: Memiliki persona PE adalah satu kelebihan.....bagi saya PE ada kelebihan daripada persona sebelum ni...interior lebih menarik, kualiti,lebih practical...handling dan perfomance serta FC yang seimbang...harga yang berpatutan untuk spec yang tinggi. Vios/city 1.5liter..harga mahal..handling kurang sikit/interior material and quality lebih kurang sama. Body persona besar,panjang solid in its class(sentra pun body xcantik). Lampu led/signal cermin sisi, elegant color, bodykit OEM memang nampakkan sgt ELEGANT LOOK....PE. Kalau ader sentuhan Krom...perghhhh :evil:


yeahhh! saya setuju!!!!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.390 seconds