DIY bracket fog lamp

More
8 years 6 months ago #4581 by Lionheart
Replied by Lionheart on topic DIY bracket fog lamp
mula2 rege dia Rm 150 gak. tp aku slagi x tawar selagi tu aku x puas ati. aku ingat nak samakan warna ngan led daylignt tu. sekrang fog lamp warna kunin so cam x kene.

kete aku yang kat banner aku ni. lampu fog lamp tu aku tukar warna biru hehe. kalau dah tukar led cam ko baru la x yah edit2 hehe :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #9891 by kery4421
Replied by kery4421 on topic DIY bracket fog lamp

oman wrote: 150 siap pasang..cover depan die kaca..


wah...ni btul2 bajet...:woohoo:
Pasang kat kedai mna bro?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #9901 by oman
Replied by oman on topic DIY bracket fog lamp
skang dh murah..dlm mudah dalam 80 je

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #9981 by kery4421
Replied by kery4421 on topic DIY bracket fog lamp
ye ke bro? ari 2 sy ada la usha2 3-4 kedai kat area2 puchong ni..
skali ngn pasang ar 2..dh abis kautim..plg kurg pun dpt less rm20-30 ja..average dlm rm200-rm300 gak..
material ori (konon) klu ikut ckp tokey tuh...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #9985 by oman
Replied by oman on topic DIY bracket fog lamp
klu fog lamp ori mmg mahal..
nie LED punya..cermin depan kaca..

www.mudah.my/Led+day+light-10091767.htm

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #10002 by nAkAtA_88
Replied by nAkAtA_88 on topic DIY bracket fog lamp
Pkai HID je trus bro.....
skNG pon dah mrah kan.....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #10112 by kery4421
Replied by kery4421 on topic DIY bracket fog lamp

nAkAtA_88 wrote: Pkai HID je trus bro.....
skNG pon dah mrah kan.....


HID yg mcm ni kan?
> www.blindinghid.com/proton-hid-kits/

Installation cost dia cmna bro? Almaklum la...PE B-Ln ni xde socket siap2..consol pn nk kna baru..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #10113 by nAkAtA_88
Replied by nAkAtA_88 on topic DIY bracket fog lamp
tu cam mhal je.....
slalu kalo aku usha.....
dlm 2-3 rtus je....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #10115 by kery4421
Replied by kery4421 on topic DIY bracket fog lamp
harga brg 1 hal...tp leh menabung dr esok...hehe

tp ni lg 1 prob.. portal.jpj.gov.my/index.php?option=com_c...al&Itemid=43&lang=ms <
releven lg x benda alah ni? Goyang gak klu nk kna ngap smpai beriban ni..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #10120 by oman
Replied by oman on topic DIY bracket fog lamp

kery4421 wrote: harga brg 1 hal...tp leh menabung dr esok...hehe

tp ni lg 1 prob.. portal.jpj.gov.my/index.php?option=com_c...al&Itemid=43&lang=ms <


releven lg x benda alah ni? Goyang gak klu nk kna ngap smpai beriban ni..


cr yg boleh bergaya asalkan selamat..:D

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 week ago #10201 by arfaie
Replied by arfaie on topic DIY bracket fog lamp
relevan la bro..masalah dengan retrofit hid ni sbb jenis projector yang ada dlm market, bnyak produk china / taiwan yang mostly xleh projecting lampu dengan betul, cahaya dia memantul merata..compare dengan projector yang diambil dr keta conti mcm bmw, cahaya dia dah dipotong dengan baek. sbb tu JPJ kata kalau nk retrofit, kena buat secara menyeluruh, bukan pasang aksesori mai tangkap muat ja, satu lagi temperature hid tu jgn tinggi, silau mata org..4.3k jadilah kut.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 week ago #10225 by kery4421
Replied by kery4421 on topic DIY bracket fog lamp

arfaie wrote: relevan la bro..masalah dengan retrofit hid ni sbb jenis projector yang ada dlm market, bnyak produk china / taiwan yang mostly xleh projecting lampu dengan betul, cahaya dia memantul merata..compare dengan projector yang diambil dr keta conti mcm bmw, cahaya dia dah dipotong dengan baek. sbb tu JPJ kata kalau nk retrofit, kena buat secara menyeluruh, bukan pasang aksesori mai tangkap muat ja, satu lagi temperature hid tu jgn tinggi, silau mata org..4.3k jadilah kut.



mknanya,klu nk pkai HID ni,kna bikin smua lampu la ye? xleh men letak smata2 sbg foglamp ar?

sori bro klu byk soal siasat d bln2 posa ni..br knal dunia..noob lg...:lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.209 seconds