sape ade wiring circuit penuh untuk kereta PE

More
8 years 5 months ago #4854 by are-mad
sape ade wiring circuit penuh untuk kereta PE, sbb snang ckit aku nak wat ubahsuai sistem yg berkaitn electrical :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 5 months ago #4857 by horizon_elegance
Bro eon servis inform i..kalau kita modify wiring asal, lampu engine akan nyala tanpa sebab...terlalu sensetive:(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 5 months ago #4861 by arfaie
Uish xkn kalau ko smbung LED pun smpi lampu enjin nyala..keta aku ni wat wiring lampu hella sepasang, LED 2 pasang, lampu CCFL 2 pasang..xder pun smpi nyala lampu enjin :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 5 months ago #4862 by horizon_elegance
Masa beli kereta aku brek pedal rendah..i adjust sikit brake pedal tu... xsampai 1 hari lampu engine nyala...hantar EON technician ckp brek suis rosak(claim warranty)..i ckp just adjust jer pedal..technician advise PE memang sensetive bab wiring/electrical..kalau boleh jgn kacau original wiring/electronic part , xleh buat potong wayar sambung suka hati.....kalau nak DIY pastikan wayar aper kita cari source +ve...kalau main potong sambung jer boleh buat some electronic part malfunction...warranty kita jer void. Kalau ader pro DIY...boleh hantar kat diaorg. Setakat nak DIY led tu mungkin xde masalah kot...kalau buat major DIY pastikan selamat. just my 2cents.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 5 months ago #4865 by arfaie

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 5 months ago #4868 by zactera

horizon_elegance wrote: Masa beli kereta aku brek pedal rendah..i adjust sikit brake pedal tu... xsampai 1 hari lampu engine nyala...hantar EON technician ckp brek suis rosak(claim warranty)..i ckp just adjust jer pedal..technician advise PE memang sensetive bab wiring/electrical..kalau boleh jgn kacau original wiring/electronic part , xleh buat potong wayar sambung suka hati.....kalau nak DIY pastikan wayar aper kita cari source +ve...kalau main potong sambung jer boleh buat some electronic part malfunction...warranty kita jer void. Kalau ader pro DIY...boleh hantar kat diaorg. Setakat nak DIY led tu mungkin xde masalah kot...kalau buat major DIY pastikan selamat. just my 2cents.


gud info bro...kne + lg la led gamaknye nie..hiihihih :woohoo:

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 5 months ago #4880 by super_skalo
bkn stakat led je..pendaflour ,pijar n neon pn mulih asalkan betol sambung:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #5144 by Eichi Katsu
Bro,x penah slama mana aku idop kt muka bumi msia nih de diagram terlepas kt mana²..klu terlepas jwbnya bungkus la kilang kete sume bhai...:whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.179 seconds