Problem: Alarm/Auto Lock

More
6 years 3 months ago #4936 by speedrider
speedrider created the topic: Problem: Alarm/Auto Lock
Salam,

1. Auto Lock Persona sepatutnya berfungsi bila kita biarkan kereta dalam 30 saat tak berkunci, dan dia akan auto lock.
Masalahnya, kereta aku ni tak function. Kadang-kadang function.

Dah pi SC untuk 1st service, tapi aku rasa diaorang tak check pun benda ni. Ada sapa-sapa tau?


2. Macam mana nak enable bootlock via alarm remote? Persona High Line enable benda ni. Medium Line ngan Base Line takdak. Kalau boleh DIY, nak buat jugak.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #4940 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock
1. kira nya hang ada bukak pintu tak lepas unlock keta? sbb kalau ada, mmg autolock xkn jalan..tp kalau tak dak, means kena check blik la kt SC

2. bootlock? stkt ni y aku tau guna third party alarm la..
The following user(s) said Thank You: Ijoy

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #4948 by speedrider
speedrider replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock
1. IC, satgi aku test balik.
Senario: Unlock, buka pintu, tutup pintu.
Takpa, satgi test balik.

2. 3rd party dah memang. Heheh.. Kalau boleh tweak yang ori ni, lagi best. Saveeeeee.. Hahahaha

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #4950 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock
kalau hang unlock, pastu buka pintu..mmg keta xkn autolock blik. melainkn hang unlock, biar keta xusik dlm 30 saat, mesti keta lock blik
The following user(s) said Thank You: race

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #4952 by ewanukm
ewanukm replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock
ha...btol kate arfaie...bile dh unlock klu bukak pintu die xkn lock sndiri..tp bile unlock,biar jek xbukak pintu die lock sndiri...



PE0263
Shah Alam //Kuala Terengganu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago - 6 years 3 months ago #4976 by fakri
fakri replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock
unlock kete, tapi lepas tu ada sentuh bukak pintu, secara automatiknya autolock dlm masa 30 saat tu terbatal..

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Last Edit: 6 years 3 months ago by fakri.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #4987 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock

fakri wrote: unlock kete, tapi lepas tu ada sentuh bukak pintu, secara automatiknya autolock dlm masa 30 saat tu terbatal..

:laugh: ciss

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #4994 by speedrider
speedrider replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock
tq semua. Problem solved.

Aku ingatkan autolock tu valid lagi walaupun aku dah bukak pintu. Patutla dia tak autolock balik.
Moderator Boleh Close topic, problem solved! ;)


P/S:
Exora lagi best, auto-off lampu depan bila lock alarm, lampu dalam akan auto off bila panas, bila reverse, wiper belakang pun function...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #4998 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock
auto-off lampu tu volvo 240 aku tahun 1988 dah ada dah :P tp bab reverse wiper function tu xder la, sbb volvo aku xder wiper blkg..hehe

*kalau xujan pun wiper jalan jgk? sapu abuk je la

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #4999 by are-mad
are-mad replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock
kalau kunci hilang berape harga untuk bli kunci baru, dengar cite mahal, sbb ade imobilizer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #5000 by mohdshah
mohdshah replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock
klau tak silap dealer aku cakap dlm seratus lbih gak la. sebab immobilizer tu la mahal.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #5005 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock
seratus lebih kira murah la.. :) cuba korg check kunci kia forte SX, mahal oo

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.269 seconds