Problem: Alarm/Auto Lock

More
6 years 6 months ago #5076 by personaEL
personaEL replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock
Sy ada masalah alarm, kalo lock pkai remote, keta kadang2 tiba2 alarm bunyi sendiri...kalo lock manual (pakai kunci), bunyi gak tp jrang.(baru 10 bln pkai).. ada sesapa jd cam sy??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago - 6 years 6 months ago #5080 by speedrider
speedrider replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock

personaEL wrote: Sy ada masalah alarm, kalo lock pkai remote, keta kadang2 tiba2 alarm bunyi sendiri...kalo lock manual (pakai kunci), bunyi gak tp jrang.(baru 10 bln pkai).. ada sesapa jd cam sy??


Check tengok, suis kat 4 pintu dan boot rapat tak lepas tutup. Pergi SC minta check, masih dalam warranty.

Untuk kunci tu, kalau hilang, catatkan no siri asal (ada kat plet aluminium tu), bagi kat Proton Parts, diaorang akan order. Kalau tak silap aku, dalam harga RM150-RM250.

Kalau nak, buat duplicate siap2 la kat kedai kunci, RM65 immobilizer saja. Sekali kunci dalam RM150++
Last Edit: 6 years 6 months ago by speedrider. Reason: typo

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #5090 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock
bkn ke kalau boot/pintu tak rapat nnt dia xkan lock..cuma lampu keta berkelip bila tekan lock? dulu kes mcm ni aku besa dgr, tp proton waja la..depa kata kena relocate alarm nyer sensor kut.tp elegance aku xpernah dengar la kes ni.

*weh speedrider, konvoi jom? weekend nih

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 10 months ago #24836 by meislumberz93
meislumberz93 replied the topic: Problem: Alarm/Auto Lock
Assalamualaikum semua. Tumpang tanya. Kalau tekan alarm, kereta tak lock nak buat macam mana? Masalah apa yer?
Jarang jadi macam ni. Kalau kunci manual, pintu driver sahaja kunci. Serupa macam kereta takda autolock hahaha. :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.171 seconds