Problem: Alarm/Auto Lock

More
7 years 3 weeks ago #5076 by personaEL
personaEL replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock
Sy ada masalah alarm, kalo lock pkai remote, keta kadang2 tiba2 alarm bunyi sendiri...kalo lock manual (pakai kunci), bunyi gak tp jrang.(baru 10 bln pkai).. ada sesapa jd cam sy??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 weeks ago - 7 years 3 weeks ago #5080 by speedrider
speedrider replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock

personaEL wrote: Sy ada masalah alarm, kalo lock pkai remote, keta kadang2 tiba2 alarm bunyi sendiri...kalo lock manual (pakai kunci), bunyi gak tp jrang.(baru 10 bln pkai).. ada sesapa jd cam sy??


Check tengok, suis kat 4 pintu dan boot rapat tak lepas tutup. Pergi SC minta check, masih dalam warranty.

Untuk kunci tu, kalau hilang, catatkan no siri asal (ada kat plet aluminium tu), bagi kat Proton Parts, diaorang akan order. Kalau tak silap aku, dalam harga RM150-RM250.

Kalau nak, buat duplicate siap2 la kat kedai kunci, RM65 immobilizer saja. Sekali kunci dalam RM150++
Last Edit: 7 years 3 weeks ago by speedrider. Reason: typo

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 weeks ago #5090 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Problem: Alarm/Auto Lock
bkn ke kalau boot/pintu tak rapat nnt dia xkan lock..cuma lampu keta berkelip bila tekan lock? dulu kes mcm ni aku besa dgr, tp proton waja la..depa kata kena relocate alarm nyer sensor kut.tp elegance aku xpernah dengar la kes ni.

*weh speedrider, konvoi jom? weekend nih

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 4 months ago #24836 by meislumberz93
meislumberz93 replied the topic: Problem: Alarm/Auto Lock
Assalamualaikum semua. Tumpang tanya. Kalau tekan alarm, kereta tak lock nak buat macam mana? Masalah apa yer?
Jarang jadi macam ni. Kalau kunci manual, pintu driver sahaja kunci. Serupa macam kereta takda autolock hahaha. :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 weeks 12 hours ago #24971 by azrynk
azrynk replied the topic: Problem: Alarm/Auto Lock
Semalam 5.4.18, BARU kene Kat sy...mlayang 235 hengget...relay Kat dashboard compartment tu je yg prob...to sblom tu die da tukat satu set switch panel Kat pintu pemandu tu...biase la kedai....yg geramnye die x tukar relay yg same, tukar yg universal relay...so lps psng, function autolock BL lepas hand brake, x function...last die buat wiring autolock tu pki break kaki...so bile brake kaki je, bunyik relay tu...annoying betul...die ckp relay OEM x de, LG pun mahal....ptg ni nak repeat balik...sakit hati...da la modified tapak relay x BG tau....FYI, set switch tu 180 die jual...tgok onlinemurah kot....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.345 seconds