Tips Grounding Cable

More
8 years 2 months ago #6581 by personaEL
Replied by personaEL on topic Tips Grounding Cable

khibrahi wrote: testing attach gambar.
Xbleh dari file, jadi attachment aje.


sy pn da cuba attach gambr, tp jd attachment je..moderator,sila bantu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #7257 by duge86
Replied by duge86 on topic Tips Grounding Cable
salam semua. nk tnya, saya tgk grounding cable ni ad byk harga la tapi dari jenis yg sama..xtau nk beza kan mana satu yg ori atau local. ad beza ke antara jenis yg murah dgn yg mahal?tgk dr segi packing dan jenama sama je cume berbeza pada harga. hrap dapat beri sedikit info.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #7269 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic Tips Grounding Cable
Yang paling penting tengok benda nie.
1) 4AWG - Jangan ambik 8AWG. Nak tau dia banyak dawai nipis n pital byak2 jadi wayer. Boleh tengok kat wayar 2. Wayar dia tebal, bukan sarung jaket dia tebal.
2) Pastikan dia 100%, atau >98% copper. Base dia tulis 99.9% copper. Jangan ambk rendah dr 98%. Silver pun xnak. Selalu benda nie yg diaorang wat kurang, terutama jenama china. Campur copper n silver. Tapi silver banyak sangat xbleh.
3) 100% oksigen free. Nie supaya dawai dlm 2 x oksidize.
4) Pastikan connection/ending dia betul2 kemas.

Jenama HKS, pivot etc semua ok. Tapi dia panjang dia generik. Kalu nak cantik, wat custom, dalam internet banyak yg jual. Cuma check aje benda diatas nak tengok kualiti ke x.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #7272 by duge86
Replied by duge86 on topic Tips Grounding Cable
thanks for info bro. yg saya jumpa grounding cable jenama HKS tapi harga lain2 sampai beza jauh sgt. xtau nk beza mana satu yg ok ke x sbab jenama sama cuma harga berlainan. klu tgk dlm mudah ad yg RM9 je plg murah, ad RM30.
any way thanks for info. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #7274 by duge86

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago - 8 years 1 month ago #7280 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic Tips Grounding Cable
Setahu aku ori HKS 5 point, harga normal dalam $90. Kalu xambk untung pun xkan sampai jadi $30 kot.
Tapi sori nak ckp hugo kajang banyak barang xori dari ori.
Senang tengok dalam online @ kat kedai bape harga dia.Harga dia mesti xlari jauh. Kalu jauh sangat murah dia, confirm xori.Jauh2 kan la. Nak jimat cket, nanti takut enjin problem plak. Lagi parah jadi ye.

Cuba tengok2 kat wayar dalam 2. Kalu copper warna dia perang2 merah cket. Kalu warna silver/putih, confirm byk silver,xpyh beli.

Kalu nak HKS 5points, aku tengok cari2 awal thn nie, online n kedai harga dlm $80-$100. Aku beli custom made dalam lowyat. ade yg jual.Tapi kira per meter n kepala connect pun kira lain. Tapi bleh wat ikut pnjg mcm mn nak la kan, nampk kemas cket. Aku wat 7 points kos dlm $140. Jenama stingray US made.

Aku dah check mmg berkualiti n mcm ape aku ckp sblm nie.Nanti aku snpshot aku punye layout kalu ade yg nak la kan.


File Attachment:
Last edit: 8 years 1 month ago by khibrahi.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #7291 by duge86
Replied by duge86 on topic Tips Grounding Cable
pelik gak sbb beza harga sangat jauh. thanks bg info berguna camni. ad pic lagi ok. :cheer:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.189 seconds