ECU Connecting

More
5 years 10 months ago #10592 by fizee05
fizee05 created the topic: ECU Connecting
Korang penah kena x, nk reset ecu, tp x bleh nk connect... no connection at all....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #10638 by nAkAtA_88
nAkAtA_88 replied the topic: Re: ECU Connecting
Aku tak pnah kne lg.....
so far sumenye ok....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #10666 by mn.afie
mn.afie replied the topic: Re: ECU Connecting

fizee05 wrote: Korang penah kena x, nk reset ecu, tp x bleh nk connect... no connection at all....


ECU boleh connect sendiri ke? btw possible ke nak flah ECU nih? Proton lock x? Klu possible, kat mne nak cari custo ECU yg ok? [aku tgh mengarut ke ni? :silly: ]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #10966 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: ECU Connecting
ko reset sendiri ke proton reset? kalau ko reset sendiri, macam mana ko reset?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #10993 by loki_J
loki_J replied the topic: Re: ECU Connecting
bukanke reset ECU dorg (SC) yang buat sbb guna computer?? ade can kite reset ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #10995 by mn.afie
mn.afie replied the topic: Re: ECU Connecting

loki_J wrote: bukanke reset ECU dorg (SC) yang buat sbb guna computer?? ade can kite reset ke?


boleh..mmg ade software die utk tune ecu..tp x berbaloi la harge die..last time pakcik aku ade 1..tu pn sbb die ade bengkel VIP sendiri..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #11002 by ewanukm
ewanukm replied the topic: Re: ECU Connecting
rsenye nk tune sendiri xleh kot..coz ade password die..kt SC die ade pasword.....klu xsilap la..pernah terbaca dulu post psal tune,flash ECU nih..
so,klu nk men tune ECU tukar je la ECU tu..hehe..xpun pakai e-manage je klu nk tune ECU..



PE0263
Shah Alam //Kuala Terengganu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #11022 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: ECU Connecting
Kalau pakai e-manage..apa kebaikan?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #11027 by fizee05
fizee05 replied the topic: Re: ECU Connecting
Sc kol ari tu, dia ada bt free inspection ari tu.... so g antar la PE.. dia tny setakat nie ada apa2 prob x PE, so aku kata la, dia punya RPM x stabil... so dia nk reset ECU, last2 dia kata xleh nk connect ECU... tp ECU dia kata ok, xde mslh ape.. cuma dia kata, prob satu benda nie dkt throttle body.. ye ke..? da lupa apa punya dia nama...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #11100 by ewanukm
ewanukm replied the topic: Re: ECU Connecting

horizon_elegance wrote: Kalau pakai e-manage..apa kebaikan?


e-manage ni untuk tune ecu jek..klu enjin cps,vtec,mivec blh tune rpm bape2 untuk bukak..tp untuk enjin stendert maybe tune bnde lain kot..cume berbaloi ke x jek pki ni..haha



PE0263
Shah Alam //Kuala Terengganu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #11101 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: ECU Connecting

ewanukm wrote:

horizon_elegance wrote: Kalau pakai e-manage..apa kebaikan?


e-manage ni untuk tune ecu jek..klu enjin cps,vtec,mivec blh tune rpm bape2 untuk bukak..tp untuk enjin stendert maybe tune bnde lain kot..cume berbaloi ke x jek pki ni..haha


Enjin PE campro IFAM boleh pakai ker bende ni?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #11341 by mrsyuk_88
mrsyuk_88 replied the topic: Re: ECU Connecting
kalo cabut bateri keto die reset balik kan??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.308 seconds