ECU Connecting

More
7 years 3 months ago #10592 by fizee05
ECU Connecting was created by fizee05
Korang penah kena x, nk reset ecu, tp x bleh nk connect... no connection at all....

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #10638 by nAkAtA_88
Replied by nAkAtA_88 on topic ECU Connecting
Aku tak pnah kne lg.....
so far sumenye ok....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #10666 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic ECU Connecting

fizee05 wrote: Korang penah kena x, nk reset ecu, tp x bleh nk connect... no connection at all....


ECU boleh connect sendiri ke? btw possible ke nak flah ECU nih? Proton lock x? Klu possible, kat mne nak cari custo ECU yg ok? [aku tgh mengarut ke ni? :silly: ]

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #10966 by arfaie
Replied by arfaie on topic ECU Connecting
ko reset sendiri ke proton reset? kalau ko reset sendiri, macam mana ko reset?

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #10993 by loki_J
Replied by loki_J on topic ECU Connecting
bukanke reset ECU dorg (SC) yang buat sbb guna computer?? ade can kite reset ke?

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #10995 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic ECU Connecting

loki_J wrote: bukanke reset ECU dorg (SC) yang buat sbb guna computer?? ade can kite reset ke?


boleh..mmg ade software die utk tune ecu..tp x berbaloi la harge die..last time pakcik aku ade 1..tu pn sbb die ade bengkel VIP sendiri..

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11002 by ewanukm
Replied by ewanukm on topic ECU Connecting
rsenye nk tune sendiri xleh kot..coz ade password die..kt SC die ade pasword.....klu xsilap la..pernah terbaca dulu post psal tune,flash ECU nih..
so,klu nk men tune ECU tukar je la ECU tu..hehe..xpun pakai e-manage je klu nk tune ECU..



PE0263
Shah Alam //Kuala Terengganu

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11022 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic ECU Connecting
Kalau pakai e-manage..apa kebaikan?

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11027 by fizee05
Replied by fizee05 on topic ECU Connecting
Sc kol ari tu, dia ada bt free inspection ari tu.... so g antar la PE.. dia tny setakat nie ada apa2 prob x PE, so aku kata la, dia punya RPM x stabil... so dia nk reset ECU, last2 dia kata xleh nk connect ECU... tp ECU dia kata ok, xde mslh ape.. cuma dia kata, prob satu benda nie dkt throttle body.. ye ke..? da lupa apa punya dia nama...

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11100 by ewanukm
Replied by ewanukm on topic ECU Connecting

horizon_elegance wrote: Kalau pakai e-manage..apa kebaikan?


e-manage ni untuk tune ecu jek..klu enjin cps,vtec,mivec blh tune rpm bape2 untuk bukak..tp untuk enjin stendert maybe tune bnde lain kot..cume berbaloi ke x jek pki ni..haha



PE0263
Shah Alam //Kuala Terengganu

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11101 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic ECU Connecting

ewanukm wrote:

horizon_elegance wrote: Kalau pakai e-manage..apa kebaikan?


e-manage ni untuk tune ecu jek..klu enjin cps,vtec,mivec blh tune rpm bape2 untuk bukak..tp untuk enjin stendert maybe tune bnde lain kot..cume berbaloi ke x jek pki ni..haha


Enjin PE campro IFAM boleh pakai ker bende ni?

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11341 by mrsyuk_88
Replied by mrsyuk_88 on topic ECU Connecting
kalo cabut bateri keto die reset balik kan??

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.288 seconds