radiator padding?

More
9 years 1 month ago #11173 by arfaie
radiator padding? was created by arfaie
faieelegance.blogspot.com/2011/08/radiator-padding.html

ada kes, di mana bahagian plastik yang menempatkan kipas penghawa dingin pada radiator akan melengkung dalam satu tempoh jangka masa, menyebabkan kemungkinan plastik tu "menikam" radiator kereta anda. masalah ni tak wujud pada persona generasi terdahulu sebab model ni tak der kipas aircond yang dipasang pada model persona elegance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 1 month ago #11182 by limiey
Replied by limiey on topic Re: radiator padding?

arfaie wrote: faieelegance.blogspot.com/2011/08/radiator-padding.html

ada kes, di mana bahagian plastik yang menempatkan kipas penghawa dingin pada radiator akan melengkung dalam satu tempoh jangka masa, menyebabkan kemungkinan plastik tu "menikam" radiator kereta anda. masalah ni tak wujud pada persona generasi terdahulu sebab model ni tak der kipas aircond yang dipasang pada model persona elegance.


maknenye persona elegance mungkin ada masalah ni ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 1 month ago #11183 by Alfa_Dunter
Replied by Alfa_Dunter on topic Re: radiator padding?

limiey wrote:

arfaie wrote: faieelegance.blogspot.com/2011/08/radiator-padding.html

ada kes, di mana bahagian plastik yang menempatkan kipas penghawa dingin pada radiator akan melengkung dalam satu tempoh jangka masa, menyebabkan kemungkinan plastik tu "menikam" radiator kereta anda. masalah ni tak wujud pada persona generasi terdahulu sebab model ni tak der kipas aircond yang dipasang pada model persona elegance.


maknenye persona elegance mungkin ada masalah ni ke?


mcm2 lah masalah persona nie.. mcm lepas tangan je aku tengok Proton nie wat kereta :dry: .. adoi.. hurmm. nk tanya jugak la kalau mcm nie masalahnnyer... soalan den kalau persona Elegance dia dh letak ke radiator padding tu? kalau tak den ke pi pasang la kat sc.. malasnyer nk pi sc.. :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 1 month ago - 9 years 1 month ago #11187 by epit
Replied by epit on topic Re: radiator padding?
Tenkiu bro arfaie, info yg bagus dikongsi dgn kami :)
Last edit: 9 years 1 month ago by epit.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 1 month ago #11188 by epit
Replied by epit on topic Re: radiator padding?
Tenkiu bro arfaie, info yg bagus dikongsi dgn kami :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 1 month ago #11210 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: radiator padding?
macam aku tulis dlm blog tu..ikut pilihan korang mcm mana.aku pilih utk tak pasang dan monitor radiator aku

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #17235 by sepanbab sekuerpent
haaa berkenaan topik ni setelah aku bace sehabis2nye aku pun g checking kat PE aku tuhh..skng ni PE baru mmg dieorg dah selitkan pelapik antara radiotor dgn plastik kipas tu.. pemilik PE keluaran terbaru2 ni myb dah takde mslh lagi..

PE1209 - southern region
FB : Key Pad Lock

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #17276 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: radiator padding?
gud info sepanbab

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #17290 by sepanbab sekuerpent
bende tu rasenye boleh DIY jer sbb material yg die gunekan hanye span kale itam mcm yg gune utk balut hose2 ekon tu..
nnt aku nak post kat DIY pny topic la tp tolong ajar camne nak upload gambar?? tak tau le..byk kali cube tapi takleh..

PE1209 - southern region
FB : Key Pad Lock

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #17292 by mirfan9899
Replied by mirfan9899 on topic Re: radiator padding?
nak tanya...PE baru yang dah siap taruh padding tu agak2 keluaran tahun bila?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #17321 by sepanbab sekuerpent

mirfan9899 wrote: nak tanya...PE baru yang dah siap taruh padding tu agak2 keluaran tahun bila?


ehmm tak pasti la bro..kete aku kuar bulan 9/2011..
tp akunye kipas besar plastik ade melengkung sikit mgkin sbb panas so aku lapikkan gune foam balut hose ekon tuh..

++bertindak sebelum parah++
:ohmy:

PE1209 - southern region
FB : Key Pad Lock

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #17323 by rafiz20565
Replied by rafiz20565 on topic Re: radiator padding?
bro sepanbab, cer tunjuk gambar skit...aku punya keta kuar bln 8/2011...so, keta aku mcm kes ko erk?...~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.205 seconds