baru tukar exractor

More
8 years 10 months ago #16048 by fateh
Replied by fateh on topic Re: baru tukar exractor
x jugk depend la. stkt ni aku punya Alhamdulillah.. ok je... memecut pun xde masalah... lancar ngan puas hati je pergi..

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #16049 by horizon_elegance

fateh wrote: x jugk depend la. stkt ni aku punya Alhamdulillah.. ok je... memecut pun xde masalah... lancar ngan puas hati je pergi..

Bro memang custom extractor power.......contohnye power kereta skrg bro terasa dalam 60% to 75%.....kalau tukar Branded punye bro boleh rasa power dalam 85% to 95%.... :woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #16058 by Eyjat
Replied by Eyjat on topic Re: baru tukar exractor
kat mane bolah saya buat extrector brended ni?

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #16059 by fateh
Replied by fateh on topic Re: baru tukar exractor
xde hal.. test, baru tau... jarg aku pertahankan bnda cmni.. datg johor carilah SL dia leh test... sbb aku x pernah kondem extraktor maner2.. suka korg la nk beli ke ape ke... sbbnya pastinye sblm beli pastikan korg ade wat kajian maner yg baik dan aku jumpa aku nye extraktor..

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #16060 by fateh
Replied by fateh on topic Re: baru tukar exractor

Eyjat wrote: kat mane bolah saya buat extrector brended ni?


ko try tanya org2 yg pkai branded nye ekstraktor...

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago - 8 years 10 months ago #16064 by horizon_elegance

fateh wrote:

Eyjat wrote: kat mane bolah saya buat extrector brended ni?


ko try tanya org2 yg pkai branded nye ekstraktor...


Yup kena tanye member yang pakai branded extractor....member i pakai PE gak..tp bkn member PPEOC...mula2 dia pakai extractor custom kedai jenis paip putih......tp dia xpuas hati dengan pickup dia rasa mcm xcomplete pickup tu...so dia tkr powerzone extractor(harga 4xx)....skrg dia rasa pickup tu dah sempurna...drpd pengalaman kawan saya. Hasil google pun ramai recomend extractor branded...untuk kawan2 nak rasa extractor custom selamat mencuba...kalau dapat peluang upgrade branded extractor..jgn tunggu lagi pasang jer :evil: ...selamat mencuba dan jgn lupa review kawan2.. :evil:

Bro fateh.. tolong review FC...PE bro lps psg extractor ni...overall km boleh dapat(full tank)..picukup lower RPM kalau jln2 kat bandar mcm mane.... :)
Last edit: 8 years 10 months ago by horizon_elegance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #16099 by Eyjat
Replied by Eyjat on topic Re: baru tukar exractor
hahaha, tapi bro kalau tau lokasi kedai kan alangkah idah nye....

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago - 8 years 10 months ago #16101 by horizon_elegance

Eyjat wrote: hahaha, tapi bro kalau tau lokasi kedai kan alangkah idah nye....

Bro custom exractor boleh dapat hampir semua kedai ekzoz...branded kena cari kedai yang ada signboard brand..seperti MARCO.dsb. ..R3 brand boleh cari kat mudah.my atau contact r3 parts kat website diaorg... powerzone extractor boleh dapat di :

NS Performance Tuning Sdn Bhd
NO.3 JLN JURUANALISIS U1/35,
GLENMARIE 40150,SHAH ALAM,
SELANGOR DARUL EHSAN,
MALAYSIA
Tel: 603-55690434 Fax: 603-55699434
H/p: 012-3341319, 017-3342403, 016-6372410

Extractor Hotbits:
Hot Bits Sdn Bhd
Lot 4, Lorong 51A/227B,
46100 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia.

Tel : 603-7955 5533
Fax : 603-7955 7745


Harga :

Powerzone : rm 4++
works engineering : 7++
Hotbits : rm5++
R3 : rm 5++
Last edit: 8 years 10 months ago by horizon_elegance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago - 8 years 10 months ago #16112 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic Re: baru tukar exractor

fateh wrote: xde hal.. test, baru tau... jarg aku pertahankan bnda cmni.. datg johor carilah SL dia leh test... sbb aku x pernah kondem extraktor maner2.. suka korg la nk beli ke ape ke... sbbnya pastinye sblm beli pastikan korg ade wat kajian maner yg baik dan aku jumpa aku nye extraktor..


salam encik fateh..di manakah encik fateh membuat extractor itu? saya dimaklumkan di kawasan johor? bolehkah alamat itu diberikan kepada saya? sebelum terlupa, encik fateh memakai kereta manual ataupun automatik?

terima kasih.

Yang Benar,
Saya
Last edit: 8 years 10 months ago by mn.afie.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #16135 by Eyjat
Replied by Eyjat on topic Re: baru tukar exractor
wah terbaik terima kasih mr, horizon_elegance....

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #18209 by ehsan
Replied by ehsan on topic Re: baru tukar exractor
Mmg btl....rmai ckp....kalo tkr extrctr kne ambk yg ad nama....sbb perkiraan kadar alir die telah diseragmkn.....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.205 seconds