Engine Treatment

More
8 years 11 months ago #14681 by fizee05
Engine Treatment was created by fizee05
Is it gud for ur engine or not......? Kalu rs enjin kureng pikap, rs berat jer, nk bg treatment tuk perform well ok la kot tp kalu enjin baru lg, dh pki engine treatment(X1R), ada manfaat ker, x membazir ke..... Apa pendapat anda?? :huh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 11 months ago #14694 by loki_J
Replied by loki_J on topic Re: Engine Treatment
xsilap aku...SC proton suggest X-1R ni mase servis...

dari forum2 otai2 yg lalu...ade gak sebut pakai minyak itam yg power2 skit or fully syn...tp kalo da pakai fully , xyah tmbh X-1R ni sbb fully ni da ade engine treat dia sendirik...

leh rujuk forum psl minyak pelincir...:)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 11 months ago - 8 years 11 months ago #14715 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Engine Treatment
aku try x1r kt magnatec semi syn..xde beza, mgkn minyak tu sendiri dh ok
Last edit: 8 years 11 months ago by arfaie.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 11 months ago #14798 by fizee05
Replied by fizee05 on topic Re: Engine Treatment
dh tny dh membe aku, yg jugak formen yg bertauliah.. dia kata x bgs pki engine treatment nie... kalu utk racing ok la... sbb abih race, minyak enjin tukar yg baru terus. mcm kita nie hari2 nk pki... satu lg, bila terlalu lama, engine treatment nie akn mengeluarkan sediment yg akn melekat kepada komponen dlm enjin.. so slps itu, korg sendri phm2 la, apa akn jd..... lagi dia cakap servis enjin cukup time pon dh ok... just for sharing...

*p/s- proton da jd duta X1R, sbb tu dia kata produk nie bagus....
The following user(s) said Thank You: arfaie

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 11 months ago #14813 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Engine Treatment
haha nice info fizee

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 11 months ago #14902 by Eyjat
Replied by Eyjat on topic Re: Engine Treatment
ade sape2 tau pasal, liqui moly engine treatment.

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 11 months ago #14904 by Eyjat
Replied by Eyjat on topic Re: Engine Treatment
ade sape2 tau pasal, liqui moly engine treatment.

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 11 months ago #14915 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Engine Treatment
mcm X1r jugak la kan?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #20939 by mohdsallehuddin
nak tanya...pasal x1r...kesimpulannya tak payah gunakan ek?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #20941 by mnazri34
Replied by mnazri34 on topic Re: Engine Treatment
kalau nk guna gak boleh j..
jangan selalu.. 20000km sekali ok dah..
pada aku oil treatment takde la membantu sangat
sebab dalam minyak hitam tu dah memang ada additive dia sendiri.. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #20943 by mohdsallehuddin
walla...SC kat Kajang ni bagi tiap kali servis...dah 2x setakat ni...utk 5k punya servis...so avoid je ek...
actually yang bagus utk persona auto pakai minyak hitam brand apa ek?
SC bagi Petronas je...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #20944 by mnazri34
Replied by mnazri34 on topic Re: Engine Treatment
oil treatment, antibac, magnetrap kejadah apa ntah lg tu semua bleh remove..
biasanya dia akan bagi resit n bagitau servis apa dia buat..
time tu la kita bleh pilih mana yang nak mana yang tak..hehe..

sementara ada warranty ni layankan j la dulu minyak die bagi tu..
dh habis warranty kang, tuang la minyak masak pn takde org nk marah..
ada post dalam ni bagitau magnatec bagus..
kawan2 aku y pakai kete lain pn byk pakai magnatec..
diorg kata mcm ada cicak kat dalam enjin.. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.196 seconds