Engine Treatment

More
8 years 2 months ago #20949 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic Re: Engine Treatment
engine treatment ni ada dua jenis..ada yg utk stop leaking biasanya utk kereta engine lama2 dan yg utk lube piston dan sebagainya bagi running smooth..yg x1r ni nampak gayanya utk engine lama2 so bila service dgn SC cakap je dgn diorg x nak pakai x1r ni..

utk kereta i x pakai x1r ni..lepas service kat SC i bawak gi bengkel member dan masuk treatment gak tapi jenis yg lube piston yg dikatakan kat atas tadi..benda ni bagi smooth engine dan jimat minyak..so far so good..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #20956 by mohdsallehuddin
Oh...kat SC tempat saya pergi ni dia bagi Petronas...so layankan je la ek?
Magnatec tu Castrol kan?kene servis luar la kalau camtu :p

Ooo...X1R ni untuk enjin lama ke?So masuk lube apa?
* X1R ni pun jimat minyak ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.117 seconds