OIL SUMP

More
8 years 9 months ago #15035 by fizee05
OIL SUMP was created by fizee05
Salam geng PPEOC...
Nk bincang psl oil sump utk kali nie... Setahu aku 1st generation persona n gen2 pakai oil sump yg diperbuat dari copper(tembaga). Bagus memang bagus, untuk enjin kerana sifat semulajadi copper ini mudah menyejuk. Tp yg kontra nya, ketidak-lasakannya seringkali menyebabkan 'owner' tepuk dahi apabila tkena batu, xpn sagat bump. Mau bocor oil sump nieh... PE nie aku blm pasti lg, copper ke atau pn metal, blm check lg, esok bru nk g tgk hehe.... so ada yg setengah2 owner ini amik solution psg aluminium utk tutup whole engine compartment from below ala-ala mcm keta racing utk elakkn benda yg sama terjadi.... Dan kalu beli dari SC memang mahal la... rs2 kt 3-4rts dia charge .. klu DIY, mmg jimat byk lah.... so apa pendapat anda... :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #15051 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: OIL SUMP
aku pun heran, awatlah jimat bajet sgt smpi tak pasang guard satu bawah oil sump tu..proton oh proton

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #15068 by Fuad Ended
Replied by Fuad Ended on topic Re: OIL SUMP
bajet ciputtt... hahahhaa :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #15078 by fizee05
Replied by fizee05 on topic Re: OIL SUMP
made in aloi.... :laugh: klu kena, kompom crack punya.... kalu keta stendet, x lowered jgn risau, kebarangkalian nk kena kurang... tp kalu da lowered jaga2 la... :blush:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #15079 by limiey
Replied by limiey on topic Re: OIL SUMP
nak tambah ckt lagi fizee05

kalo setendet pn mau jaga2 kalo selisih jalan kecik, bahu jalan tu pn penyebab gak :S

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #15086 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: OIL SUMP
bajet ciput? :angry: keta tu kita yang bayar..bkn proton bayar :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.157 seconds