wiring

More
8 years 9 months ago #15969 by wvahitam
wiring was created by wvahitam
salam gang ppeoc. aku nk citer cket apa jadik kat PE aku.masa beli dulu aku nye PE B-LIne. tp salesman tu dok racun aku tambah bodykit ngn fog light tu.ok lah aku pasang.aku pon xle nengoknye wiring lampu tu camne. then kemaren aku bukak le bonet depan.saje nk tgk air,minyak hitam.sekali aku nengok ade wiring fog light tu dah terputus dan terkait dengan kotak fius hitam sebelah batery tu.wiring habis seme hangus.mujur keta aku xmeletop jek beb.aku kol buydak salesman tu tanye camne sbb die kencing aku dulu die kata,lampu tambahan dgn bodykit tu termasuk dalam waranty.rupanya die kata xdek waranty plak dah.so segala kerosakan yg berlaku tu adalah dibawah tangungan aku.perhhhh...aku anta le ke servis sentre kat taman melati kl.dekat area kelfood tu klau sapa dok kl tawu le.,fius sama wiring tu harga dalam 1500.upah xtaw plak.mau gadai sport rim beb ini mcm.mendidih beb kena harga tu.tp nk wat camne.dah terkena.mujur aku takl hangus dlm keta sbb kepala batery pon habis cair.aku lupe plak nama component yg kena tukar tu.ade lg PE aku dlm kedai tu.2 mingu proton dok bg masa sbb part tak dek stok kat shah alam.sapa2 nk tgk keta aku ade la dlm kedai tu.habis seme dashbord bukak,carpert bukak,seat blkg bukak sbb seme kna wiring baru.adehhhhh...so pas ni klu nk beli keta,jgn le kena tipu ngn salesman.bdk yg jual keta kat aku tu sampai arini wat tak reti jek ke aku,aku kol xangkat dah.aku beli keta ni kat proton edar kat bandar kuantan.mls nk ckp kdai mana sbb yg kencing aku ni salesman tu bkn kedai tu.so jgn tertipu la beb.,..
apa2 pon aku nk bg credit pd servic centre Eon tu kt tmn melati,sbb aku rassa ni antara servies centre yg ok.sbb byk kali da aku ke sini.
ok gang.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16005 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: wiring
peh dasat...hmm salesman tu mmg tak bertanggungjawab

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16038 by despajero
Replied by despajero on topic Re: wiring
cis kurang hasam punya saleman....cit

bro aku tumpang simpati kat ko :(

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #16057 by Eyjat
Replied by Eyjat on topic Re: wiring
kasi tangkap, kasi hantam la apa lagi....

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #16132 by Fuad Ended
Replied by Fuad Ended on topic Re: wiring
EON taman melati belah mane aa.. ade alamat x bro... dengar servis baik... nak gak try.. hehe :silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #16133 by wvahitam
Replied by wvahitam on topic Re: wiring
Tmn mlati kt area melati utama.sebaris dgn oldtown.twpi highay mrr2 .mmg ok eon ni.proton edar pon xley la.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.175 seconds