Bolt On Turbo...BOT untuk PE

More
8 years 8 months ago #16065 by horizon_elegance
Hi kwn2...ader sesiapa pernah try BOT....apa kesan pada enjin selain Kuasa enjin bertambah? Ramai review pasal power, top speed jer...tapi kesan buruk ader tak kalau psg BOT pada PE stendat gaban...untuk long term 5-10 thn?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #16082 by CAMZ
bump
huhu..xpernah trpk lak..side effect BOT nh.. :blink:
sifu2..tnjr ajr skit..huhu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #16085 by arfaie
enjin standard? aku rasa tak elok sbb ko paksa enjin kerja lebih dari kemampuan dia, tear n wear lg cepat

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #16147 by ewanukm
boleh cube try usha sini..bnyk yg dh buat BOT nih...
www.camproturbo.com/



PE0263
Shah Alam //Kuala Terengganu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #21779 by Nubis-T

horizon_elegance wrote: Hi kwn2...ader sesiapa pernah try BOT....apa kesan pada enjin selain Kuasa enjin bertambah? Ramai review pasal power, top speed jer...tapi kesan buruk ader tak kalau psg BOT pada PE stendat gaban...untuk long term 5-10 thn?



Kesan BOT ni (of cos ada effect tp skadar yg minor jika betul tuningnya)

1- Sentiasa rasa utk naikkan HP n tork. More power means more money.
2- Bukan sekadar kelajuan shj yg harus d ambil kira. Brake system? Fuel system? Management system?
3- Utk long term blh thn jika minyak yg cukup dgn apa yg diperlukan dan elakkan drpd lean. Boost set below 0.5. Jika btl2 nak tahan lama mod pd internal juga diperlukan seperti ROSS pinston n conrod.
4- Jika pengurusan cantik InsyaAllah lama la lifetimenya. Better Standalone than Piggyback. but oso depend on tuning & budget.
5- Kalo kaki dah rasa sedap kepissshhh2 ni mmg susah la nk balik ke N/A balik.. :P standby poket besar2 utk upgrade je..

='= You'll Never Put A Better Bit Of Turbo On Your Knife

='= A Turbo A Day Helps You Work, Rest and Play

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.156 seconds