Salam smua..

More
8 years 8 months ago #16156 by Ridzs Wan
Salam smua.. was created by Ridzs Wan
Aku org bru..nk tya skt psl bla nk isi petrol apsl mcm ada problem je..xleh nk trik nozzle smpi hbs msti nozzle tu release blk mcm myk dh full.so, kna pgang nozzle tu dan tarik slow2 bg petrol msuk skt2..mntk explain team smua.pe2 pun slm prkenalan n pshabatan dr org bru..........

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #16157 by VortexElegance99
Replied by VortexElegance99 on topic Re: Salam smua..
aku pun pnah alami stuasi cmne..aku rsa lh kn position nozzle tu lh, tp x pasti lh kn...hehehe. cuba kuar n masuk kn balik nozzle..

PE1336 Neo Elegance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #16159 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic Re: Salam smua..

Ridzs Wan wrote: Aku org bru..nk tya skt psl bla nk isi petrol apsl mcm ada problem je..xleh nk trik nozzle smpi hbs msti nozzle tu release blk mcm myk dh full.so, kna pgang nozzle tu dan tarik slow2 bg petrol msuk skt2..mntk explain team smua.pe2 pun slm prkenalan n pshabatan dr org bru..........


Bro, ..nozel tu ade sensor...bile dah masuk nozel dlm tmpt isi minyak kereta..dan tekan habis nozle...pressure yang kuat akan masuk kedalam tangki...dan keluar balik dengan kuat lalu terkena sensor padasensor nozzle dan release. Sebab tu masa nak isi minyak tekan slow dulu...bile minyak dah jln sebanyak rm5-6, cuba tekan habis...pastikan nozzle xsenget. Semua ciri2 pada nozzle adalah untuk keselamatan. Jgn isi minyak masa tanker minyak turunkan minyak kat tangki...sebab minyak dari tanker akan turun ke tangki dengan pressure yang kuat..so bile kita isi minyak angin campur minyak akan masuk kedalam tangki kereta...so kita akan short minyak walaupun pam tunjuk amount dan liter dengan betul. contoh kalau isi rm10..kita hanye akan dapat rm6-8 jer. Bukan itu sahaje...pressure yang kuat masa tanker turun minyak..akan kacau kotor2 pada dasar tangki lalu minyak bercambur kotor akan keluar masa kita isi minyak.

-Info dari pemandu tanker....dan saya kerja dalam bidang Oil and Gas..harap kawan2 jaga2 mase isi minyak.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #16176 by Ridzs Wan
Replied by Ridzs Wan on topic Re: Salam smua..
tq 4 ur inf bro...tp aku dh buat jgk mcm ko ckp tu...dh puas psing2 nozzle tkut senget msuk senget,dh cba kuarkn nozzle pstu masuk blk,n dh cba isi myk slow2 then bru skt2 tkn...tp sma jgk.anyway tks bro..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #16192 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Salam smua..
aku selalu kena kalau nozzle petronas..stesen lain tak jadi pulak, tp aku rasa sbb postion hujung nozzle tu then plus pressure dari kelajuan minyak tu jgk

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17645 by Ridzs Wan
Replied by Ridzs Wan on topic Re: Salam smua..
pg td nk msuk kj p isi myk dlu kt ptronas.dpn aku ada pe jgk dh la kaler sma.tgk dia isi myk ok je..x psl2 aku jd jeles.mslh aku dlm isi myk ni smpi skg x setel2 lg....otai2 ada komen ker

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17652 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Salam smua..
hang kena bawak formen proton p isi minyak ngan hang :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.171 seconds