air cond berdengung kt dlm..

More
8 years 2 months ago #20721 by are-mad
kat situ ke yg bunyi,,, t aku cek

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #20723 by adzmiration
ha ah try lah...kalau ada founding lain bgtau ek :laugh:

[PE Green Goblin]

~ Negeri Bawah Bayu ~

~ Malaysian ~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #20727 by arfaie

khibrahi wrote: arfaie-bleh tunjuk gmbar mn satu auto tensioner n acc belt.noob psl enjin nie.


sebelah kiri enjin, ada parts yang ada belting tu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 weeks ago #21405 by keretaku
Salam Bro...nak tanya skit bro...aku punya aircon masalahnyee...bila ON jee..bunyii ''syyinngggggg''...bunyi siulan..kat dashboard.....lepas tu..aircon cepat sgt la ON OFF....setiap 5saat die ON..lepas 5saat lagi OFF....lepas tu enjin terasa berat sangat bila compressor ON....enjin jadi semput

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 weeks ago #21410 by Ridzs Wan
aku pun ada kes yg hmpir sma.bdngung xde..tp yg on-off tu.tp bkn krap sgt.biasa klo jadi pun msa bru on a/cond

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 weeks ago - 8 years 3 weeks ago #21415 by freedom_blue

arfaie wrote:

khibrahi wrote: arfaie-bleh tunjuk gmbar mn satu auto tensioner n acc belt.noob psl enjin nie.


sebelah kiri enjin, ada parts yang ada belting tu

Last edit: 8 years 3 weeks ago by freedom_blue.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 weeks ago #21416 by freedom_blue

keretaku wrote: Salam Bro...nak tanya skit bro...aku punya aircon masalahnyee...bila ON jee..bunyii ''syyinngggggg''...bunyi siulan..kat dashboard.....lepas tu..aircon cepat sgt la ON OFF....setiap 5saat die ON..lepas 5saat lagi OFF....lepas tu enjin terasa berat sangat bila compressor ON....enjin jadi semput


Bunyi ni dari blower motor kat bawah dashboard..Dulu keta i pun sama je tapi lama2 hilang..bawak gi check kat SC je..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 weeks ago #21417 by freedom_blue

Ridzs Wan wrote: aku pun ada kes yg hmpir sma.bdngung xde..tp yg on-off tu.tp bkn krap sgt.biasa klo jadi pun msa bru on a/cond


on off tu memang biasa..kalau condenser sejuk kipas mesti kickoff cepat..lagi2 kalau temperature adjustment dalam kereta dah adjust ke sejuk..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.187 seconds