Sevice di SC VS service kat luar

More
8 years 9 months ago #16764 by Azlan_Amin
Salam PPEOC

Kita biasa service kat SC kan bila kereta baru untuk dapatkan / mantain waranty. Tp lepas waranty habis korang hantar lagi tak kat SC. Sebab kita tau kan memang SC charge mahal tp memang barang ori la kan.

Aku tengah fikir jg ni sebab banyak jg problem bila hantar kat SC
Ist service memang dapat hadiah keyxhain dgn cuci kereta free, Tp aku dapat tangkap bangla yang service kereta aku tu pakai minyak petronas base syntetic. Sepatutnya semi-syntetic kan. Aku tak tau la SC lain

2nd service pulak lama nak mampus. Hr 1st datang terjah tunggu 2 jam kereta tak masuk. Buat appoitment datang esok 8.30 pagi pun sama 2 jam. Lepas berbakul2 maki baru kereta masuk tp tak sampai setengah jam kereta dah siap. main cincai la tu buat.

Jd macamana tu. korang Service kat SC atau buat sendiri atau hantar kedai luar beli minyak sendiri.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16770 by Ayen
aku service kat SC sampai yg 20K je pastu mmg tak la ke SC lagi ~^^~..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16779 by despajero
Kepada rakan2 yang belum tahu,

Bulan lepas Tuan Presiden ade tandangan MoU dengan syarikat Verv lubricant. Ade kaitan pasal servis kereta jika dah lepas warranty.

Sila rujuk tread yg berkaitan di sini ---> Kerjasama antara PPEOC dan Verv Lubricants

Anda digalakkan untuk membuat sebarang pertanyaan di tread tersebut dan wakil dari Verv Lubricants itu sendiri iaitu En. Zafir Verv, akan menjawabnya.

Dr info masa TT Welcome Back Mr VP baru2, dr ape yg Tuan Presiden kata, buat permulaan ianya akn brmula dari Zon Central Region dahulu dan seterusnya akan dipanjangkan ke Zon2 lain.

Sekadar menyampaikan
-despajero-

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16798 by Azlan_Amin
very lubricant tu kedai service atau brand minyak hitam

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16806 by despajero

Azlan_Amin wrote: very lubricant tu kedai service atau brand minyak hitam


sorry azlan....aku tak pasti....sila buka sendiri link yg aku sertakn kat atas tu...kemudian terus ajukan soklan ko tu di situ.

mmg topik tu Tuan Presiden buka utk sbrg pertanyaan lanjut...peace :)

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16821 by arfaie
ni pengalaman peribadi aku la, aku maintain anta SC even mileage dh dekat 80k km..alasan? sbb aku ada xtended warranty dan maintainance utk persona manual tak tinggi mana sgt. lagipun pada aku labor charge rm60 tu aku rasa murah sebab fikirkan org y handle keta aku tu mmg fhm keadaan kereta aku. tips bila kt SC ni elakkan service2 y remeh atau tak perlu. bnyk yang kita blh buat sndiri dengan sedikit kemahiran. jdi dpt jimatkan bnyk duit. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16829 by despajero
next service aku keta aku adalah 20k....so free labour cas dah xde lepas ni....

kalu gitu....time tu nnt...menda2 yg optional...aku akan tarik kuar....amik yg mandatori jer

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16831 by VortexElegance99
dr awl lg dh servis kat luar..hehe, x pnh g sc..next servis nak msok 40k :laugh: :laugh: :laugh:

xpe lh kn..alhamdulilah stakat nie keta sihat walafiat..

PE1336 Neo Elegance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16909 by gooey

despajero wrote: next service aku keta aku adalah 20k....so free labour cas dah xde lepas ni....

kalu gitu....time tu nnt...menda2 yg optional...aku akan tarik kuar....amik yg mandatori jer


kalo boleh dpt list items yg kene tukar sekali ngan harga utk servise 20K ni pn bagus jgk... xlama dh ni nk sampai 20K...hehe :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16914 by Azlan_Amin
biasa waranty sampai berapa km. Klu sekali kita service luar trus void waranty semua atau mcmana.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16928 by arfaie
warranti ada dua kalau utk keta persona

1. 50k km/ 2thn plus xtended 175k km/ 5 thn
2. 50k km/ 2 thn tanpa xtended

servis kt luar blh, janji tiap2 1k, 5k, 10k, dan setiap 10k km berikutnya ko buat kt SC

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16932 by mn.afie

Azlan_Amin wrote: very lubricant tu kedai service atau brand minyak hitam


Verv tu brand minyak itam..slalu diorang wat show your car battle kat FB..btw, sbnrnye kete kite yg nk jage sgt part enjin je..sbb tu maintain kat SC..tp yg terbaik lak, jarang aku dgr enjin ade problem before abes warranty..kalau ade pn, masalah IAFM, tu pn kalu korg slalu push IAFM utk open bile high revving..

kalau aku lak, aku akan jage kat SC sampai 10k at least sbb free labour..lps tu bantai kat lua je..kecuali korg ade panel SC yg betul bole pakai mcm 1 kat Seri Kembangan tu..tp kete aku da 4 bulan belum pn sampai 10k lg lol xD

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.225 seconds