CVT..boleh tak kite equip persona kite dgn CVT???

More
8 years 7 months ago #17622 by Emdee01
susah ye nk transform Campro ke CFE ... tapi kalo tukar terus ke CFE? ... possible tak?

agak2 bape harganye kalo beli enjin CFE tu saja

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17624 by deen
Yes betul, teknologi enjin yang digunakan dalam Exora Bold memang dah di revamp sepnuhnya menggunakan enjin basic Campro, no CPS here

So, it is better to make engine transplant untuk siapa2 yang deep pocket and performance head lah, tapi untuk upgrade I don't think so, very complicated and takes a lot of money and time to do it

Whiskey Tango Whiskey Eight Zero Four Seven

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 6 months ago #18205 by mosh
no.... tak boleh.. CFE & PE engine (IAFM) tidak sama sekali walaupun head lebih kurang sama....

dulu pun ada soalan yg serupa.., boleh tak campro biasa sp4h upgrade jadi CPS.. jawapannya tidak.
sebelum itu,
boleh tak 4G18 waja, letak mivec.. jawapannya.. sama.
sebelum itu
bleh tak 4g15 upgrade ke doch.. sama jugak jawapannya
sebelum itu
bleh tak 4g13 upgrade jadi 4g15.... jawapanya len sket.. tak boleh ubah tapi bleh modify kasi output sama. :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 6 months ago #18213 by are-mad
tukar head je xleh ke,, ade sistem vvt,, hhuhu save ckit minyak :woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #20073 by silverian
tukar head je CPS tu takkan function sbb ecu tak sama.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #20099 by arfaie

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #20359 by freedom_blue
beli je PREVE..proven tau.. :P :P :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.195 seconds