Masalah Persona Elegance

More
7 years 1 month ago #6681 by LEE KEE
Replied by LEE KEE on topic Masalah Persona Elegance
:P ada 12 buah kereta...sya punya no giliran no 12...tu lah pasal lama....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #6685 by arfaie
Replied by arfaie on topic Masalah Persona Elegance
hehe nasib2...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #9142 by Ashadi
Replied by Ashadi on topic Masalah Persona Elegance
salam...sape2 kat sini pakai manual x? kalo pagi2 korang start enjin, rpm naik sampai berape? aku punye skang naik sampai 2k rpm..normal ke? ada sape mengalami benda yg sama? hope korang please advice..tq

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #9155 by arfaie
Replied by arfaie on topic Masalah Persona Elegance
RPM tu masa sejuk ke dah panas enjin? kalau pagi2 mmg tinggi la sbb nk panaskan enjin..bila dah panas dia akan trun ke 900 rpm

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #9242 by Ashadi
Replied by Ashadi on topic Masalah Persona Elegance
masa sejuk..biasa la pagi2..tapi yg peliknya sebelum ni takde la naik sampai 2000rpm...tak silap 1.5 kot..just recently jadi mcm ni..meter pon baru 6000 km.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #9244 by azeotrope
Replied by azeotrope on topic Masalah Persona Elegance

Ashadi wrote: masa sejuk..biasa la pagi2..tapi yg peliknya sebelum ni takde la naik sampai 2000rpm...tak silap 1.5 kot..just recently jadi mcm ni..meter pon baru 6000 km.


itu normal... kalo dh panas still tinggi, mmg ade problem...

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #9376 by arfaie
Replied by arfaie on topic Masalah Persona Elegance
setuju..normal, bila dah panas dia turun ke 900rpm. laenla masa dah panas pun idle still tinggi

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #9409 by are-mad
Replied by are-mad on topic Masalah Persona Elegance
aku nye PE auto, lau pg start rpm naik 1200 je, pastu lau dah panas rpm 850 , ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #9672 by mukhlis
Replied by mukhlis on topic Masalah Persona Elegance
Salam semua,

aku nk tanye, knape keta aku bile start waktu pg je bunyi bising dalam bonet depan, hanye waktu pg je, bila dah panas enjin ok jer.. malu jiran sebelah dengar.. ade sape2 bleh tlg

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #9673 by Alfa_Dunter
den cadangkan hang guna sound proof yg tebal siket...
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #9675 by azeotrope
Replied by azeotrope on topic Masalah Persona Elegance

mukhlis wrote: Salam semua,

aku nk tanye, knape keta aku bile start waktu pg je bunyi bising dalam bonet depan, hanye waktu pg je, bila dah panas enjin ok jer.. malu jiran sebelah dengar.. ade sape2 bleh tlg


wslm bro...
bunyi tak tak ke?
kalo bunyi mcm tu, IAFM problem...
baru leh claim kt SC...

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #9677 by Sir WauWee
Replied by Sir WauWee on topic Masalah Persona Elegance
Salam semua..

Camne cara nk bg kete PE ni kuat sket mendaki bukit??..kecewa aku dgn performance kete ni kalo naik bukit..aku slalu blk kg ikut hiway karak tp part bukit kete ni mmg fail..1.6 kot..

FYI aku pakai manual..

Thanks for helping..:)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.369 seconds