Masalah Persona Elegance

More
7 years 6 days ago #2124 by fuad
fuad replied the topic: Re: Masalah Persona Elegance
salam semua...

masalah bau hangit nie pon aku ade alami gak,sejak beli dah bau tp just speed aku lebih 120km/j....
pastu g SC tye psl benda nie,diorg ckp maybe ade plastik yg melekat kat mane ntah aku dah lupa n bile panas,plastik tu akan cair n bau hangit......lepas service hr tu smpi skrg dah OK.....hehehe

pasal bunyi bising kat blkg tu sbb seat x rapat,aku dah tye kwn2 lain,diorg ckp balut je dgn silikon tape trus syp,tp aku x bt pon...sbb aku nk try ketatkan seat tu balik,tp mcm susah je nk ketatkan.....ade idea x cmne nk ketatkan?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 days ago #2125 by fyle_ampang
fyle_ampang replied the topic: Re: Masalah Persona Elegance
pasal seat belakang tu..
aku biarkan je dia bunyik.lama2 ilang la tu.
:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 days ago #2126 by abgkong
abgkong replied the topic: Re: Masalah Persona Elegance
yalah bunyi tu memang potong stim betul, kadang2 ada , kadang x da :angry:
Tapi buat x kisah ajelah ..lama2 hilang bunyi tu pulak:P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 days ago #2130 by driqmal
driqmal replied the topic: Re: Masalah Persona Elegance

fuad wrote: salam semua...

masalah bau hangit nie pon aku ade alami gak,sejak beli dah bau tp just speed aku lebih 120km/j....
pastu g SC tye psl benda nie,diorg ckp maybe ade plastik yg melekat kat mane ntah aku dah lupa n bile panas,plastik tu akan cair n bau hangit......lepas service hr tu smpi skrg dah OK.....hehehe

pasal bunyi bising kat blkg tu sbb seat x rapat,aku dah tye kwn2 lain,diorg ckp balut je dgn silikon tape trus syp,tp aku x bt pon...sbb aku nk try ketatkan seat tu balik,tp mcm susah je nk ketatkan.....ade idea x cmne nk ketatkan?


time mule2 amik keta mmg ada byi bising kat seat... pastu q henyak seat tu kuat2 bg dia lockc btol2... trus xde bunyi... hahahah..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 days ago #2222 by ewanukm
ewanukm replied the topic: Re: Masalah Persona Elegance

chap_de_x wrote: 3) drum brek belah kiri belakang bunyik "tak tak tak tak tak" bile membrek. bole rasa kat kaki masa pijak pedal brek. siap membe yg dok blakang tanya bunyik apa tu. baru2 ni aku convert drum brek ke disc brek, hilang trus masalah tu.

yang ni pon aku penah alami...sebijik bro...complain SC dia tukau sebijik drum silinder yang baru...seeetle


Masalah yg same ngn aku skrg nih....brek jek bunyi blkg belah kiri...nk brek pon xsedap..
brape die cas tukar drum tuh???klu mahal sgt baek tukar disk terus...hehehehe..



PE0263
Shah Alam //Kuala Terengganu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 day ago #2233 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: Masalah Persona Elegance
bro...baik tkr servo besar sikit...alamilah perbezaan...nye...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 day ago #2234 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Masalah Persona Elegance

ewanukm wrote:

chap_de_x wrote: 3) drum brek belah kiri belakang bunyik "tak tak tak tak tak" bile membrek. bole rasa kat kaki masa pijak pedal brek. siap membe yg dok blakang tanya bunyik apa tu. baru2 ni aku convert drum brek ke disc brek, hilang trus masalah tu.

yang ni pon aku penah alami...sebijik bro...complain SC dia tukau sebijik drum silinder yang baru...seeetle


Masalah yg same ngn aku skrg nih....brek jek bunyi blkg belah kiri...nk brek pon xsedap..
brape die cas tukar drum tuh???klu mahal sgt baek tukar disk terus...hehehehe..


kalau ada warranty..xkn kena caj kut?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 14 hours ago #2257 by themint
themint replied the topic: Re: Masalah Persona Elegance
...masalah yg saya hadapi pon sama, bila pegi SC, satu2 masalah settle cuma brake belakang saja, maybe kena upgrade to brake disc jugak... =)

tHeMiNt Adzmi Idham

PE0381

Puncak Jalil, Selangor - Sungai Petani, Kedah

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago - 6 years 11 months ago #2265 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: Masalah Persona Elegance
semalam i pegi mersing dari kuantan...layan lap dari pekan ke mersing....handling persona mantap. suspension kena keras sikit supaya cornering mantap. so far xde ape2 bunyi dari suspension depan atau belakang. FC about RM 50 for total 420km ...speed maintain 120 to 140km/h ...4 passenger. Overall puas hati ngan PE aku.....:woohoo:
Last Edit: 6 years 11 months ago by horizon_elegance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #2282 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Masalah Persona Elegance
hari ni anta keta reflash ECU..nnt esok aku bg update

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #2500 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: Masalah Persona Elegance
cuti hjg tahun ni...smlm i naik genting....pickup ok...lps dah trn genting lampu chrck engine tiba2 nyala....then gi klang...balik kuantan..lampu tu xpadam. tadi gi bandar....lampu tu tiba2 jer padam...tak tahu aper masalah ecu ni...org eon ckp senson suhu ader masalah......nxt week nak gi sc..utk check:unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #2506 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Masalah Persona Elegance
sensor suhu? temp keta ko tinggi x? antar PESC bro, mintak wat PDT atau apa2 y ptt

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.366 seconds