Masalah Persona Elegance

More
7 years 8 months ago #2616 by arfaie
Replied by arfaie on topic Masalah Persona Elegance
zactera..safety first

lee kee..bunyi mcm metal knocking? kena check power steering assembly. kalau blh jgn antar SC y authorized, antar gi SC proton edar..kena ganti bnyk part jugak tu. tp kecik2 je la..kalau ada barang, dlm sejam siapla pasang
The following user(s) said Thank You: LEE KEE

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #2619 by LEE KEE
Replied by LEE KEE on topic Masalah Persona Elegance
yep,bunyi mcm 2 lah,tapi SC eon cakap kalau p SC edar,SC edar tak dapat support waranty.betul ke....so kalau ada part yg perlu ganti 2,perlu top up duit tak.....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #2620 by zactera
Replied by zactera on topic Masalah Persona Elegance

LEE KEE wrote: yep,bunyi mcm 2 lah,tapi SC eon cakap kalau p SC edar,SC edar tak dapat support waranty.betul ke....so kalau ada part yg perlu ganti 2,perlu top up duit tak.....


bumbung berkarat blh cover ke? dh abis warranty seminggu je kan? :whistle:

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #2625 by arfaie
Replied by arfaie on topic Masalah Persona Elegance
@ lee kee : kalau bnda tu dlm warranty, spatutnya tak kena bayar..proton edar SC blh support warranty, nape xleh lak?

@ zactera : bumbung berkarat? sbb calar ke? kalau karat sendiri..tu blh claim warranty anti rust

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #2631 by LEE KEE
Replied by LEE KEE on topic Masalah Persona Elegance
mana tidaknya,,,SC EON kata kat SC EDAR takkan support punya...itu yg buat saya confuse tak tau nak servis kat mana yg bagus...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #2652 by arfaie
Replied by arfaie on topic Masalah Persona Elegance
SC proton edar itulah wakil servis rasmi proton..SC EON cuma wakil servis y dibenarkan/disahkan (authorized SC)..so cam ner lak SC proton edar takkan support

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #2659 by LEE KEE
Replied by LEE KEE on topic Masalah Persona Elegance
Owh,kalau macam itu nanti saya p antar ke SC edar je lah..nak cuba dulu..by da way tanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #2669 by arfaie
Replied by arfaie on topic Masalah Persona Elegance
roger.,.xpe, ini gunanya berforum..dpt kongsi info

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #2672 by horizon_elegance

arfaie wrote: sensor suhu? temp keta ko tinggi x? antar PESC bro, mintak wat PDT atau apa2 y ptt


1st time lampu tu nyala...dah tanye SC diaorg ckp temp sensor ader masalah...lps buat PDT dah ok...then 2nd time kena...lampu tu sendiri padam....xtahu nyala lagik lps ni.....kena hantar SC...Xpuas hati kete baru ader masalah cam ni....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #2684 by zactera
Replied by zactera on topic Masalah Persona Elegance

arfaie wrote: @ lee kee : kalau bnda tu dlm warranty, spatutnya tak kena bayar..proton edar SC blh support warranty, nape xleh lak?

@ zactera : bumbung berkarat? sbb calar ke? kalau karat sendiri..tu blh claim warranty anti rust


enth la...mcm de 3lubang skru kt bumbung atas tu..karat la, mase ambik kete dlu xperasan tapi bile dh basuh 2,3kali baru perasan bende ni xblh hilang...t sy try upload die punye pic... :whistle:

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #2900 by hafidz832004
Salam cmua.

Aku punya pe ada masalah enjin leaking.Bru pakai 4 bulan,enjin leaking.Pergi pusat servis proton.Diaorang check yg aku punya top head enjin bocor.Kena request n tukar baru.Claim warranty sebulan gak arr.Kete bru kuar bengkel.X sure lg problem tu dah solved ke blum.Problem kedua ialah lampu dpn masuk air.Tension lorrr.KAlo mcm nie.Lebih baik beli kete second hand jer.Beli kete baru sbb x nak ada problem.Tp ada gak problem.Aku rasa PEROTON kena wat sesuatu arr.Kena jaga kualiti barang yg dikeluarkan.Rasa terkilan gak beli kete proton.Ingatkan nk sokong barangan buatan Malaysia tetapi menghampehkan kualiti.Nie rasa mcm nk tread in n amik kete lain gak...huhuhuh..
cdih bro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #2923 by arfaie
Replied by arfaie on topic Masalah Persona Elegance
xpe..claim selagi ada warranty

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.372 seconds