Masalah Persona Elegance

More
8 years 7 months ago #20205 by freedom_blue

are-mad wrote: aku nye pe masaalah kadang2 susah nak hidupkan engin masih xsetle,, boleh crank tp engin xhidup,, cuba 3-4kali bru bleh......


pernah jadi gak masalah ni..tapi bukan selalu kadang2 je..tuning problem kot ataupun fuel pump x baca minyak kot..just my 2 sence.. :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 6 months ago #20636 by Hazmy_Iman
Aku pernah gak jadi problem camni.. dari pemerhatian aku:

- problem ni slalu terjadi bila jalan short distance di mana enjin belum sampai operating temperature pastu kita stop enjin.
- aku expect problem ni mungkin sebab flooding dalam kebuk pembakaran sebab mmg masa tu minyak rich..
- so setiap kali aku nak jalan dekat, aku akan rev kosong sampai RPM 3000.
- resultnya? senang nak start bila jalan dekat..

btw, kenapa rasa macam pernah nampak nick freedom_blue ni kat forum lain ek?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 6 months ago #20640 by freedom_blue
famous ni.. :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21524 by nkq1987
masalah terbaru, kete engin tiba2 mati. stop kat tepi jln, start balik ok plak. check engin pon x nyala. masalah ecu ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21525 by nkq1987
masalah terbaru. td kete engin tiba2 mati, tekan minyok pon x jln. stop kat tepi jln, start balik ok plak, check engine lampu pon ok je. masalah ecu ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21536 by freedom_blue
x pasti..cuba check balik dgn SC..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21541 by personaEL

nkq1987 wrote: masalah terbaru. td kete engin tiba2 mati, tekan minyok pon x jln. stop kat tepi jln, start balik ok plak, check engine lampu pon ok je. masalah ecu ke?


aku penah kne camtu,...ko pegi SC, pastu gtau dia mslh tu n suh dia flash ecu semula...masalah selesai :whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21542 by nkq1987
petang dah pegi, check ecu ok, x de error, tunned balik ori setting. until now ok lg, tp kete mcm dah jd sedap je.... hehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21550 by freedom_blue

nkq1987 wrote: petang dah pegi, check ecu ok, x de error, tunned balik ori setting. until now ok lg, tp kete mcm dah jd sedap je.... hehe


:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21553 by freedom_blue
ada sesiapa kat sini pernah kena masalah steering rack tak? kira kena tukar baru sal defect?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21554 by personaEL

freedom_blue wrote: ada sesiapa kat sini pernah kena masalah steering rack tak? kira kena tukar baru sal defect?


sy penah kena..masa tu dlm warranty lg..SC tukar baharu..tp amik masa 3 bln (lau xsilap) SC order..tp bila nk pasang, amik masa 1/2 hari..memang meletihkan..huhuhuh...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21571 by Sleyer
Replied by Sleyer on topic Re: Masalah Persona Elegance
pe benda steering rack ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.320 seconds