Masalah Persona Elegance

More
8 years 3 months ago #21576 by azma
Replied by azma on topic Re: Masalah Persona Elegance
ni saya ade masalah dengan PE..baru 6 bulan amik da macam2 plak problem

1) bile corner kanan macam ade bunyi ketak kt tayar belah kiri..xtau masalah drive shaft or suspension..

2) lampu break belakang..belah kiri malap..belah kanan terang..msalah bulb or wiring??

help..help :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21587 by aaronjansma
1. Dulu aku corner kiri ada bunyi mcm tu, ada skru kat absorber tu yg longgar...lepas aku tukar sport spring xda bunyi dh...nk corner pun puas hati...

2. Kalau lampu baik check balik kat SC.. mahal lampu LED tu...

The way to success in the life is Islam

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21594 by azma
Replied by azma on topic Re: Masalah Persona Elegance
hari tuh cek kt SC die ckp suspension..tapi nk order barang mau makan 2 minggu jugek..da nak balik raye kompem x sempat nak tukar..risau plak..

tuh leee..lampu ade warranty ke tak eh??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21603 by aaronjansma
Lampu da warranty, kalau yg pasal bunyi tu mmg depa minta macam2.. padahal masalah kecik ja...

The way to success in the life is Islam

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21616 by freedom_blue

personaEL wrote:

freedom_blue wrote: ada sesiapa kat sini pernah kena masalah steering rack tak? kira kena tukar baru sal defect?


sy penah kena..masa tu dlm warranty lg..SC tukar baharu..tp amik masa 3 bln (lau xsilap) SC order..tp bila nk pasang, amik masa 1/2 hari..memang meletihkan..huhuhuh...


Sc mana yg ye? semua yg saya jumpa suruh hantar balik ke Centre Of Excelence shah alam..tu hari hantar kat diorg siap tunggu 6jam pun x settle2 bunyi steering tu..dah call balik maki diorg and diorg suruh hantar balik..masalahnya saya x ada masa nak tunggu lama2 mcm tu...Kalau ada SC yg boleh claim dan tukar x kisah tunggu 2-3 bulan janji dapat kira dah cukup bagus daripada hantar beratus kali utk check punya check last2 sama je..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21623 by personaEL

freedom_blue wrote:

personaEL wrote:

freedom_blue wrote: ada sesiapa kat sini pernah kena masalah steering rack tak? kira kena tukar baru sal defect?


sy penah kena..masa tu dlm warranty lg..SC tukar baharu..tp amik masa 3 bln (lau xsilap) SC order..tp bila nk pasang, amik masa 1/2 hari..memang meletihkan..huhuhuh...


Sc mana yg ye? semua yg saya jumpa suruh hantar balik ke Centre Of Excelence shah alam..tu hari hantar kat diorg siap tunggu 6jam pun x settle2 bunyi steering tu..dah call balik maki diorg and diorg suruh hantar balik..masalahnya saya x ada masa nak tunggu lama2 mcm tu...Kalau ada SC yg boleh claim dan tukar x kisah tunggu 2-3 bulan janji dapat kira dah cukup bagus daripada hantar beratus kali utk check punya check last2 sama je..


sy antar SC kat Peringgit Point Melaka...dorg yg order..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21648 by freedom_blue

personaEL wrote:

freedom_blue wrote:

personaEL wrote:

freedom_blue wrote: ada sesiapa kat sini pernah kena masalah steering rack tak? kira kena tukar baru sal defect?


sy penah kena..masa tu dlm warranty lg..SC tukar baharu..tp amik masa 3 bln (lau xsilap) SC order..tp bila nk pasang, amik masa 1/2 hari..memang meletihkan..huhuhuh...


Sc mana yg ye? semua yg saya jumpa suruh hantar balik ke Centre Of Excelence shah alam..tu hari hantar kat diorg siap tunggu 6jam pun x settle2 bunyi steering tu..dah call balik maki diorg and diorg suruh hantar balik..masalahnya saya x ada masa nak tunggu lama2 mcm tu...Kalau ada SC yg boleh claim dan tukar x kisah tunggu 2-3 bulan janji dapat kira dah cukup bagus daripada hantar beratus kali utk check punya check last2 sama je..


sy antar SC kat Peringgit Point Melaka...dorg yg order..


bro dulu tukar steering rack sal apa ye? defect yg mcm mana?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21652 by personaEL

freedom_blue wrote:

personaEL wrote:

freedom_blue wrote:

personaEL wrote:

freedom_blue wrote: ada sesiapa kat sini pernah kena masalah steering rack tak? kira kena tukar baru sal defect?


sy penah kena..masa tu dlm warranty lg..SC tukar baharu..tp amik masa 3 bln (lau xsilap) SC order..tp bila nk pasang, amik masa 1/2 hari..memang meletihkan..huhuhuh...


Sc mana yg ye? semua yg saya jumpa suruh hantar balik ke Centre Of Excelence shah alam..tu hari hantar kat diorg siap tunggu 6jam pun x settle2 bunyi steering tu..dah call balik maki diorg and diorg suruh hantar balik..masalahnya saya x ada masa nak tunggu lama2 mcm tu...Kalau ada SC yg boleh claim dan tukar x kisah tunggu 2-3 bulan janji dapat kira dah cukup bagus daripada hantar beratus kali utk check punya check last2 sama je..


sy antar SC kat Peringgit Point Melaka...dorg yg order..


bro dulu tukar steering rack sal apa ye? defect yg mcm mana?



defect masa tu ada bunyi "tap,tap" masa corner..setiap kali corner ada bunyi tu..bila drive slow bru dgr bunyi tuh

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago - 8 years 3 months ago #21670 by naset
Replied by naset on topic Re: Masalah Persona Elegance
salam..aku bru pi tukaq timing belt kt sc bru2 ni. Masalah yg aku hadapi skrg ni bila stiap pagi aku start,mesti ada bunyi kt belting tu. bunyi sekejap ja pastu ilang. dia akan bunyi time mula2 start enjin slalunya waktu pagi dan bila enjin lama x start. masalah apa tu ha?
Last edit: 8 years 3 months ago by naset.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21671 by freedom_blue
rasanya belt2 yg kat luar tu x ketat..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21676 by naset
Replied by naset on topic Re: Masalah Persona Elegance

freedom_blue wrote: rasanya belt2 yg kat luar tu x ketat..

dia ada effect apa2 x klu x ketat selain effect bunyi mcm star wars tu?huhuhu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #21677 by naset
Replied by naset on topic Re: Masalah Persona Elegance

freedom_blue wrote: rasanya belt2 yg kat luar tu x ketat..

dia ada effect apa2 x klu x ketat selain effect bunyi mcm star wars tu?huhuhu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.275 seconds