Masalah Persona Elegance

More
7 years 7 months ago #23091 by freedom_blue

shahrulWWP wrote: bro, aku rasa aku cam penah nampak kau. kau dlu SIC kan?sekarang dah tukar PE ke bro?iswara biru, aku penah amik lampu dari kau, COD kat tesco ampang, kete aku iswara merah, yg kau tegur bumper skyline dlu, ingat lg tak?


:blush:... betul lah tu..masih dgn SIC gak dan iswara pun ada lagi..dah beli persona so join PPEOC. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23111 by Abong
Replied by Abong on topic Re: Masalah Persona Elegance
SALAM PPEOC
Lme x flow forum nie hehehehe......

nak tye ckit nie,starter PE aku susah nak start.waktu pagi nak g keje xde masalah (engine sejuk) tp ble aku nak start (time engine panas) bkn main susah lg!! Puas aku pulas anak kunci PE aku tue baru boleh start engine :S

Agak2 korg ape penyelesaian nyer?
-T.Q-

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23113 by freedom_blue
cuba check fuel pump ataupun ignition coil..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23177 by ZacK_Ls
alhamdulillah dari ambil(julai) sampai sekarang tiada sebarang masalah lagi..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23234 by razdi
Replied by razdi on topic Re: Masalah Persona Elegance
lampu brek kanan br je tukar sebulan,skrg sebelah kiri pulak bermasalah..pintu pun bkn main payah lg nak buka..haiyaa..ada sapa2 terkena mcm saya

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23235 by man_banting
salam semua...

PE aq pernah breakdown time kat hutan melintang lepas balik dari lumut...
aq check fuse box aq lebih kurang 60% fuse dalam fuse box 2 burn...
Tapi yang paling teruk aq punya fuse untuk engine...

Boleh sape2 bagitau dari mana punca masalah sebab bila aq tanya pomen dorang cakap sensor pada kunci...
aq buat double check baru jumpa masalah pada fuse... :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23245 by Nubis-T

man_banting wrote: salam semua...

PE aq pernah breakdown time kat hutan melintang lepas balik dari lumut...
aq check fuse box aq lebih kurang 60% fuse dalam fuse box 2 burn...
Tapi yang paling teruk aq punya fuse untuk engine...

Boleh sape2 bagitau dari mana punca masalah sebab bila aq tanya pomen dorang cakap sensor pada kunci...
aq buat double check baru jumpa masalah pada fuse... :unsure:


Sensor pada kunci?? :dry:

='= You'll Never Put A Better Bit Of Turbo On Your Knife

='= A Turbo A Day Helps You Work, Rest and Play

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23250 by shahrulWWP

freedom_blue wrote:

shahrulWWP wrote: bro, aku rasa aku cam penah nampak kau. kau dlu SIC kan?sekarang dah tukar PE ke bro?iswara biru, aku penah amik lampu dari kau, COD kat tesco ampang, kete aku iswara merah, yg kau tegur bumper skyline dlu, ingat lg tak?


:blush:... betul lah tu..masih dgn SIC gak dan iswara pun ada lagi..dah beli persona so join PPEOC. :)


hahah, aku dah agak dah, mesti kau pnya sbb aku masuk SIC balik and tgk mmg betul nama kau. so skrg kau tak bikin bisnes jual part PE ke?kalau ada roger aku sbb aku skrg tgh cari fog lamp, maklumlah pakai B line aje :) kau ingat lg ke kete aku?ke tak ingat dah sbb ramai customer?hahahah

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23262 by freedom_blue

Nubis-T wrote:

man_banting wrote: salam semua...

PE aq pernah breakdown time kat hutan melintang lepas balik dari lumut...
aq check fuse box aq lebih kurang 60% fuse dalam fuse box 2 burn...
Tapi yang paling teruk aq punya fuse untuk engine...

Boleh sape2 bagitau dari mana punca masalah sebab bila aq tanya pomen dorang cakap sensor pada kunci...
aq buat double check baru jumpa masalah pada fuse... :unsure:


Sensor pada kunci?? :dry:


Immobilizer kot :dry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23276 by Nubis-T

freedom_blue wrote:

Nubis-T wrote:

man_banting wrote: salam semua...

PE aq pernah breakdown time kat hutan melintang lepas balik dari lumut...
aq check fuse box aq lebih kurang 60% fuse dalam fuse box 2 burn...
Tapi yang paling teruk aq punya fuse untuk engine...

Boleh sape2 bagitau dari mana punca masalah sebab bila aq tanya pomen dorang cakap sensor pada kunci...
aq buat double check baru jumpa masalah pada fuse... :unsure:


Sensor pada kunci?? :dry:


Immobilizer kot :dry:


Tapi pelik jgk pomen tu.. immobilize problem smpi fuse burn ke? ;)

='= You'll Never Put A Better Bit Of Turbo On Your Knife

='= A Turbo A Day Helps You Work, Rest and Play

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23279 by Louis
Replied by Louis on topic Re: Masalah Persona Elegance
PE aku pun mengalami masalah yg sama juga bro.. (PE 2232)

Abong wrote: SALAM PPEOC
Lme x flow forum nie hehehehe......

nak tye ckit nie,starter PE aku susah nak start.waktu pagi nak g keje xde masalah (engine sejuk) tp ble aku nak start (time engine panas) bkn main susah lg!! Puas aku pulas anak kunci PE aku tue baru boleh start engine :S

Agak2 korg ape penyelesaian nyer?
-T.Q-

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23285 by freedom_blue

Nubis-T wrote:

freedom_blue wrote:

Nubis-T wrote:

man_banting wrote: salam semua...

PE aq pernah breakdown time kat hutan melintang lepas balik dari lumut...
aq check fuse box aq lebih kurang 60% fuse dalam fuse box 2 burn...
Tapi yang paling teruk aq punya fuse untuk engine...

Boleh sape2 bagitau dari mana punca masalah sebab bila aq tanya pomen dorang cakap sensor pada kunci...
aq buat double check baru jumpa masalah pada fuse... :unsure:


Sensor pada kunci?? :dry:


Immobilizer kot :dry:


Tapi pelik jgk pomen tu.. immobilize problem smpi fuse burn ke? ;)


Ni pomen x ada experiance kot..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.285 seconds