Masalah Persona Elegance

More
7 years 5 months ago #23718 by msuhairi81
aku punya problem baru sbulan pe...

1.Brek bunyi bising time kat traficc light
2.Kilang tak pasang 2 biji skru lampu brek belakang(hampeh tul)
3.Bila ujan air masuk gak kat tepi pemijak kaki kat tepi pintu
4.Wiper tak sama level(tinggi sebelah)
5.getah tepi pintu bekalang(tiga segi) tak kemas...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #23884 by freedom_blue
Yg no.3 tu rasanya biasa kot sal keta saya dan kawan2 saya pun sama je..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #24207 by horizon_elegance
Persona biasa ada masalah allignment/chamber lari bahagian belakang.....banyak persona ada isu ni sbb bodu persona berat so tayar cepat haus belah dlm...so selalu rajin check tayar belakng...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #24238 by horizon_elegance
Masalah baru kena...enjin gegar semacam slps start kereta..masa idling...bunyi mcm jln 3 piston..tapi dah check ok...dah tkr spark plu baru...masih sama...masa bawa xde jerking/lost power cuma FC kuat sikit.. apa masalah sebenarye???????

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #24240 by azroy81
coil plug da check ker....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #24241 by azroy81
coil plug da check ker....utk lebih kepastian mmg kene check ngan PDT...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #24248 by horizon_elegance
I pun suspect coil plug...kena bawa pg test PDT...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago - 7 years 2 months ago #24255 by Alfa_Dunter
salam..

tumpang tanya kat team ppeoc yang hebat2 ni..

pesona saya ni banjir (dimasuki air) kat bahagian lantai sebelah driver.. sedangkan kete parking je tengah hujan.. lencun basah.. kiranya letak kain satu helai bole keringkan pakai mesin basuh la jadinya... :S

dah pernah pegi tanya kat service centre.. diorang ckp air tu masuk kat bahagian cermin driver... dah buat appointmnt ngan service centre tp tak dapat2 nk buat sebab diorang kata kete tu kena hantar kat tempat lain... last2 tak buat2.. huh! :angry:

kat sini nak tanya.. siapa yang tahu kedai mana yang bole repair masalah ni... dan berapa total kos dia.. (area kl dan selangor). :unsure:

Trima kaseh :)
Last edit: 7 years 2 months ago by Alfa_Dunter.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #24260 by horizon_elegance

azroy81 wrote: coil plug da check ker....utk lebih kepastian mmg kene check ngan PDT...


Dah check dengan PDT semua ok...xde error code..pomen blame mounting prblm plaks :P
Dia suruh dtg minggu depan nak buat computer check....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #24268 by Rina7224
Replied by Rina7224 on topic Masalah Persona Elegance
as salam semua..

nak tanya..persona mmg common ke ngan masalah brake disc? sy baru pki setahun lebih dah ada masalah ni..bila brake x smooth n gegar..then tayar blkg ada bunyi geseran mcm brake x lepas betul...anta bengkel katanya brake disc bengkok..kena tuka..
:(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #24276 by rajah7553

Alfa_Dunter wrote: salam..

tumpang tanya kat team ppeoc yang hebat2 ni..

pesona saya ni banjir (dimasuki air) kat bahagian lantai sebelah driver.. sedangkan kete parking je tengah hujan.. lencun basah.. kiranya letak kain satu helai bole keringkan pakai mesin basuh la jadinya... :S

dah pernah pegi tanya kat service centre.. diorang ckp air tu masuk kat bahagian cermin driver... dah buat appointmnt ngan service centre tp tak dapat2 nk buat sebab diorang kata kete tu kena hantar kat tempat lain... last2 tak buat2.. huh! :angry:

kat sini nak tanya.. siapa yang tahu kedai mana yang bole repair masalah ni... dan berapa total kos dia.. (area kl dan selangor). :unsure:

Trima kaseh :)


bro.....ade check x air masuk ikut mana..?? kalo masuk ikut pintu driver.... mungkin sebab lapik plastik belah dalam pintu x lekat betul......cuba check smula........

sy hadapi problem yg sama tapi lantai seat belakang......last2 dpt trace air masuk celah pintu.....boleh DIY
The following user(s) said Thank You: Alfa_Dunter

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #24280 by Nubis-T
Cuba u check semua mounting tu. Tiba2 jadi mcm tu ke? Or sebelum ni pun pernah kena?

horizon_elegance wrote: Masalah baru kena...enjin gegar semacam slps start kereta..masa idling...bunyi mcm jln 3 piston..tapi dah check ok...dah tkr spark plu baru...masih sama...masa bawa xde jerking/lost power cuma FC kuat sikit.. apa masalah sebenarye???????


='= You'll Never Put A Better Bit Of Turbo On Your Knife

='= A Turbo A Day Helps You Work, Rest and Play

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.280 seconds