Masalah Persona Elegance

More
9 years 9 months ago #2970 by super_skalo

LEE KEE wrote: ada sesiapa dapat tolong saya tak,cos keta saya bila belok ke kiri saja mesti ada bunyi yg kuat sebelah tayar depan pemandu,macam bunyi tayar nak tercabut je...ada sesiapa yg pernah alami keadaan ini ke sebalum nie....saya dah p SC tapi mereka cakap spring yang berbunyi...pas atur dua tiga hari ok,p pas 2 bunyi lagi....




kereta aku pun lbh kurang problem mcm ni..kalau koner ada bunyi jgk tp xla kuat sgt..rasa bergetar dan ada bunyi kt tayar..da komplain kt Proton SC,depa bgtau persona mmg mcm tu. Hurmm..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #2974 by rahim.nazhir

super_skalo wrote:

LEE KEE wrote: ada sesiapa dapat tolong saya tak,cos keta saya bila belok ke kiri saja mesti ada bunyi yg kuat sebelah tayar depan pemandu,macam bunyi tayar nak tercabut je...ada sesiapa yg pernah alami keadaan ini ke sebalum nie....saya dah p SC tapi mereka cakap spring yang berbunyi...pas atur dua tiga hari ok,p pas 2 bunyi lagi....




kereta aku pun lbh kurang problem mcm ni..kalau koner ada bunyi jgk tp xla kuat sgt..rasa bergetar dan ada bunyi kt tayar..da komplain kt Proton SC,depa bgtau persona mmg mcm tu. Hurmm..


masalah saya bunyi gak macam besi belaga... depa bubuh something dalam saluran power steering... bunyi tue dah selesai... leh try tanye bile g SC

dengar ada macam2 pakej... menjelang cong xi fa chai nie

U cant go home safe if you not working safely

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3002 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance
1)Tube B - PW828913N
2)Tube A - PW828914N
3)Hose Return - PW828915N
4)Rubber Hose - PW820961
5)Clip Pressure - PW820962
6)Orifice Valve - PW895228

kena ganti suma benda di atas kalau ada knocking sound masa ambik corner pada jalan yang tak rata

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3011 by horizon_elegance
i besok gi SC....nak bagitau tkr benda ni semua....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3013 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance
gud luck..sbb bukan mudah nk yakinkan SC suruh tukar mcm tu aje..aku request since 5k, service 30k baru diorang bg tukar..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3259 by kissigurami
Salam,
nak tanya pandangan semua geng2 kat sini,baru2 ni sy ada membeli PPE,baru je drive xsampai 15km amek dr branch alih2 kat depan kereta berasap bukan main,lepas tu tgk ada cecair merah menitik punya lah byk,call ke i-care then doran sampailah dlm 20 min,bila check tgk ada tube kat bawah belah gear box tertanggal & habis semua minyak kat gear box tu tercurah keluar,sedih gak lah tgk kereta baru drive kurang 1/2jam dah ada prob mcm tu,mmg kes xde luck,keta tu hantar terus masuk SC,ada siapa2 bagi komen apa yg aku blh minta doran buat utk kes2 mcm ni?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3264 by zactera

kissigurami wrote: Salam,
nak tanya pandangan semua geng2 kat sini,baru2 ni sy ada membeli PPE,baru je drive xsampai 15km amek dr branch alih2 kat depan kereta berasap bukan main,lepas tu tgk ada cecair merah menitik punya lah byk,call ke i-care then doran sampailah dlm 20 min,bila check tgk ada tube kat bawah belah gear box tertanggal & habis semua minyak kat gear box tu tercurah keluar,sedih gak lah tgk kereta baru drive kurang 1/2jam dah ada prob mcm tu,mmg kes xde luck,keta tu hantar terus masuk SC,ada siapa2 bagi komen apa yg aku blh minta doran buat utk kes2 mcm ni?


erkk..teruknye bro...

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3265 by kissigurami
Bukan teruk lg beb,xsampai hati tgk kereta baru kena prob sampai mcm tu sekali,mujur salesman aku dtg settlekan dgn pomen SC,tp bengang sangat lah dgn i-care ada ke blh aku call doran suruh tow keta tu,dia minta aku yg uruskan sendiri dgn insurans sedangkan dorang patut tahu yg kereta tu baru sgt2 aku sign aggrement,insuran pun xlayan sbb xregister lg,hahaha prob mcm tu jd xsampai 15km aku drive,bukan nak menjatuhkan proton,cuma harap proton dpt lakukan terbaik utk pelanggan dia,bukan 25 hari proton ditubuhkan,dah 25 tahun

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3299 by FAIZ_CUP
sama mcm gear auto aku .ade bunyi kuat bile tukar R ke N..rasenye memang kene tekan..manual memg tulis xyah tekan...xtau mane satu yg betul,huhu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3301 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance

kissigurami wrote: Salam,
nak tanya pandangan semua geng2 kat sini,baru2 ni sy ada membeli PPE,baru je drive xsampai 15km amek dr branch alih2 kat depan kereta berasap bukan main,lepas tu tgk ada cecair merah menitik punya lah byk,call ke i-care then doran sampailah dlm 20 min,bila check tgk ada tube kat bawah belah gear box tertanggal & habis semua minyak kat gear box tu tercurah keluar,sedih gak lah tgk kereta baru drive kurang 1/2jam dah ada prob mcm tu,mmg kes xde luck,keta tu hantar terus masuk SC,ada siapa2 bagi komen apa yg aku blh minta doran buat utk kes2 mcm ni?


kira kes terpencil ni..so apa status terkini?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3324 by horizon_elegance

LEE KEE wrote: ada sesiapa dapat tolong saya tak,cos keta saya bila belok ke kiri saja mesti ada bunyi yg kuat sebelah tayar depan pemandu,macam bunyi tayar nak tercabut je...ada sesiapa yg pernah alami keadaan ini ke sebalum nie....saya dah p SC tapi mereka cakap spring yang berbunyi...pas atur dua tiga hari ok,p pas 2 bunyi lagi....

PE i pun samer...dah gi SC..order barang..kena tukar besi mcm rod belah kanan....waiting for part.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3338 by mr.is
Replied by mr.is on topic Re: Masalah Persona Elegance
sy pun pakai auto,bila tukar R to N memang normal ada bunyi kuat (spring clip..lebeh kurang ah..he..he..).tp kalau tekan,xbunyi..normal la tu bro :)

H-Line 1.6

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.224 seconds