Masalah Persona Elegance

More
9 years 9 months ago #3339 by mr.is
Replied by mr.is on topic Re: Masalah Persona Elegance

FAIZ_CUP wrote: sama mcm gear auto aku .ade bunyi kuat bile tukar R ke N..rasenye memang kene tekan..manual memg tulis xyah tekan...xtau mane satu yg betul,huhu


sy pun pakai auto,bila tukar R to N memang normal ada bunyi kuat (spring clip..lebeh kurang ah..he..he..).tp kalau tekan,xbunyi..normal la tu bro

H-Line 1.6

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3342 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance
button tekan tu safety feature..supaya tak slh engage gear dgn sengaja
The following user(s) said Thank You: mr.is

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3410 by ijuladli

arfaie wrote: 1)Tube B - PW828913N
2)Tube A - PW828914N
3)Hose Return - PW828915N
4)Rubber Hose - PW820961
5)Clip Pressure - PW820962
6)Orifice Valve - PW895228

kena ganti suma benda di atas kalau ada knocking sound masa ambik corner pada jalan yang tak rata



Bro,

Kete aku pernah tukar semua item dr 1-6 tu tapi ada gak la kluar bunyi2 yg x sepatutnya dr belah driver side... Tapi bunyi tu sekali sekala la. Proton Eng. ckp. pasal presure Brake oil yg dihasilkan oleh Breake Pump masa turn right... tah betul ke tidak.. eheeeeeeee.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3416 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance

ijuladli wrote:

arfaie wrote: 1)Tube B - PW828913N
2)Tube A - PW828914N
3)Hose Return - PW828915N
4)Rubber Hose - PW820961
5)Clip Pressure - PW820962
6)Orifice Valve - PW895228

kena ganti suma benda di atas kalau ada knocking sound masa ambik corner pada jalan yang tak rata



Bro,

Kete aku pernah tukar semua item dr 1-6 tu tapi ada gak la kluar bunyi2 yg x sepatutnya dr belah driver side... Tapi bunyi tu sekali sekala la. Proton Eng. ckp. pasal presure Brake oil yg dihasilkan oleh Breake Pump masa turn right... tah betul ke tidak.. eheeeeeeee.


aku ganti suma ni..mmg ilang terus knocking noise time corner

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3426 by kissigurami
kereta dah dpt semalam,doran gantikan hose kat gearbox sbb katanya hos tu pendek dr sepatutnya, erkk entah lah xtahu nak komen lbh sbb br nak belajar pakai kereta ni.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3429 by mr.is
Replied by mr.is on topic Re: Masalah Persona Elegance

kissigurami wrote: kereta dah dpt semalam,doran gantikan hose kat gearbox sbb katanya hos tu pendek dr sepatutnya, erkk entah lah xtahu nak komen lbh sbb br nak belajar pakai kereta ni.

harap2 xda masalah lain lg..he..he..

H-Line 1.6

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3434 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance

kissigurami wrote: kereta dah dpt semalam,doran gantikan hose kat gearbox sbb katanya hos tu pendek dr sepatutnya, erkk entah lah xtahu nak komen lbh sbb br nak belajar pakai kereta ni.


xpe..ada masalah, leh tanya sini..ramai pakar :cheer:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3439 by super_skalo

horizon_elegance wrote:

LEE KEE wrote: ada sesiapa dapat tolong saya tak,cos keta saya bila belok ke kiri saja mesti ada bunyi yg kuat sebelah tayar depan pemandu,macam bunyi tayar nak tercabut je...ada sesiapa yg pernah alami keadaan ini ke sebalum nie....saya dah p SC tapi mereka cakap spring yang berbunyi...pas atur dua tiga hari ok,p pas 2 bunyi lagi....

PE i pun samer...dah gi SC..order barang..kena tukar besi mcm rod belah kanan....waiting for part.


Apa nama spesifik benda yg kena tukar tu? Nama dlm surat beranak pn xpe..hehhe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago #3462 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance
steering rack kut? metal knocking sound ke

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 9 months ago - 9 years 7 months ago #3476 by horizon_elegance
selapas 2nd service bunyi engine mcm kuat...dgr sampai dalam...ader gak bunyi mcm angin masuk:ohmy:
Lampu engine check tiba2 bernyala....:unsure:
Last edit: 9 years 7 months ago by horizon_elegance.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 7 months ago #5002 by naset
Replied by naset on topic Re: Masalah Persona Elegance
aku punya maslah hon kadang2 bunyi slow,kdg2 mcm xdak bunyi je...apasal ek?hon rosak ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 7 months ago #5004 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance
mgkn longgar kut sambungan wayar hon tu...kalau tak bunyi terus mgkn fius dah blow. cuba check kt SC, fius kalau kena ganti, kena bayar fega fius tu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.250 seconds