Masalah Persona Elegance

More
9 years 7 months ago #5024 by lieza
Replied by lieza on topic Re: Masalah Persona Elegance
PE ku pun same.. bru je kuar, xsmpt smpai umh lagi, lmpu check enjin nyala...
gi sc, dia ckp kna tkr brg. brg ape pon aku xtau.(bkn tau sgt psl keta ni)..
tp bla dh tkr brg tu, blk jer umh, nyala lagi... bwk gi sc, diorg wat report pd HQ.
proton technical dr s.alam trun check kt sc segamat. bila diorg check,
katanya <<Knocking due to entension rod for actuator unit mis-installed by vendor or old part using>>
camane la diorg wat kje erk.. hurm...sabo jer la.. mrh2 pun xguna gak.
tetap sokong BUATAN MALAYSIA...
kalo kta xsokong, sape lagi nak sokong. xkan nak sruh indon yg skong kan??
Jope pas ni xde problem lagi...
The following user(s) said Thank You: deen

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 7 months ago #5032 by deen
Replied by deen on topic Re: Masalah Persona Elegance
Untuk sahabat2 yang mempunyai masalah dgn PE tersayang, sabar je lah yea walaupun kesabaran memerlukan wang ringgit dan masa

We are proud to own amongst the best Malaysian cars!

Whiskey Tango Whiskey Eight Zero Four Seven

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 7 months ago #5044 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance
PE aku ni first batch..mmg mula2 ambik bnyk prob.tp skrg alhamdulillah, trouble free. the best!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5064 by ewanukm
aku xtau la first batch ke bape batch..yg aku tau PE aku kuar bulan April 2010..pooonnn bnyk masalah...
<1week - check engine nyala,getah pintu tercabut..
lebih kurang 6 bulan - brek belakang bunyi time brake..tingkap pon ade bunyi mse turun naik..(sbab jemur tgh panas kot..hehehe)
hampir 1 tahun - kdg2 aku dgr bunyi kt depan enjin mse aku pusing stereng..xtau la ape..tp kdg2 jek..

lain2..tggu..hehe



PE0263
Shah Alam //Kuala Terengganu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5068 by are-mad
kereta PE aku lampu enjin n lampu minyak enjin nyala time kunci pada ON tapi mase enjin hidup dua2 lampu ni padam, normal ke x ni???????? :blush:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5070 by epit
Replied by epit on topic Re: Masalah Persona Elegance
Masalah PE aku pulak, mudguard besar sgt, buh rim 15" pon nampak kecik.. adesss :laugh:
- melawak ja naa :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5072 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance

are-mad wrote: kereta PE aku lampu enjin n lampu minyak enjin nyala time kunci pada ON tapi mase enjin hidup dua2 lampu ni padam, normal ke x ni???????? :blush:


tersangatla normal

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5081 by lieza
Replied by lieza on topic Re: Masalah Persona Elegance
memang normal la tu..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5094 by super_skalo
Normala Bonat...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5097 by are-mad
yeke , tq semua

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5111 by naset
Replied by naset on topic Re: Masalah Persona Elegance
salam..

Masalah PE aku plk bila tiap2 pagi aku start enjin kreta,msti ada bunyi mcm cengkerik kt dlm bonet dpn tu..bila aku buka ckit bonet dpn tu,xde bunyi plk..bila tutup rapat,ada bunyi balik..agak2 bunyi apa tu ek?

untuk pengetahuan semua,aku takda ternak cengkerik dlm bonet tu..

trima kasih semua..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5118 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance
bunyi masa on atau off aircond?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.282 seconds