Masalah Persona Elegance

More
9 years 6 months ago #5119 by super_skalo

naset wrote: salam..

Masalah PE aku plk bila tiap2 pagi aku start enjin kreta,msti ada bunyi mcm cengkerik kt dlm bonet dpn tu..bila aku buka ckit bonet dpn tu,xde bunyi plk..bila tutup rapat,ada bunyi balik..agak2 bunyi apa tu ek?

untuk pengetahuan semua,aku takda ternak cengkerik dlm bonet tu..

trima kasih semua..


pelik jgk tu pg je bunyi...mngkin enjin tu mamai sbb br bngun tido kot..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5129 by naset
Replied by naset on topic Re: Masalah Persona Elegance
masa on n off pn bunyi.dh bwk lama2 kurang ckit bunyi.klu kreta lama x start mmg bunyi blik x kira la pg ke tgh hari..bila gegar je ada bunyi tu...rasa mcm ada bnda terkena satu sama lain..ntah..huhuhu...mntk tlg ya kwn2 sekalian..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5138 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance
mungkin auto tensioner kena adjust balik, xpun belt tu sendri y bunyi

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5145 by naset
Replied by naset on topic Re: Masalah Persona Elegance
auto tensioner tu ktne bro?aku x rasa belt sbb bila aku buka bonet trus x bunyi

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5154 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance
ooo cm tu pulak..mgkn bonet tu bergesel ngn engine bay..cuba tgk kut2 ada stud getah y tercabut ke

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5162 by fadhli
Replied by fadhli on topic Re: Masalah Persona Elegance
Helooo berooo..

cane arr nak hilangkan getar kat pedal minyak masa rpm 2.5k?? korg ade tak jadi cani??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5188 by horizon_elegance
PE aku masalah lagi...lampu engine terus menyala...buat PADT error brek suis....dah replace baru ok sekejap jer...then kuar lagi....technician proton ckp wiring problem....aper nak buat..pening..:angry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5214 by ewanukm

fadhli wrote: Helooo berooo..

cane arr nak hilangkan getar kat pedal minyak masa rpm 2.5k?? korg ade tak jadi cani??


uish:woohoo: :woohoo: ..xpernah plk jdi cmni...setahu aku PE ni drive by wire..cmne blh getar smpai pedal minyk..
hehehe...



PE0263
Shah Alam //Kuala Terengganu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5228 by are-mad
drive by wire,,,
PE aku nye time pijak pedal minyak knape xserentak minyak tu naik ngn pedal minyak yg aku tekan, mcm ade delay ckit, memang mcm tu ka

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5229 by ewanukm
Yup....
aku pon sme..ade delay ckit...tp mse rpm tinggi xde delay plk..mse idle jek tekan pedal mnyak die delay ckit..



PE0263
Shah Alam //Kuala Terengganu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5230 by are-mad
owh jadi memang mcm tu la, normal kirenye,

lgi satu kenape sistem brek PE kurang power, kene tekan kuat, nak break emergency pun susah, kene tekan kuat2,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5232 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance
b-line ngn m-line persona brake mmg xpower..cuba pakai aftermarket punya brake pad

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.246 seconds