Masalah Persona Elegance

More
9 years 6 months ago #5233 by are-mad
aku punye PE h-line pun x power juga die punye break, kene tekan kuat baru cekam, cuak gile time emergency break

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5234 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance
mcm tu, kitorg lg xpower dari ko tau :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5238 by ewanukm
hahahaha..aku pon cuak gile break emergency..mcm xmkn jek brek..
tgh kumpul2 duit nk masuk disk brek blkg ni..hehehe..baru yakin ckit brek..



PE0263
Shah Alam //Kuala Terengganu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5245 by are-mad
ade disk break blakang pun same je , kene pijak kuat2 bru ok

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5246 by are-mad
aku rase tukar break pad die bru ok ar, sbb pad yg asal bnyak habuk, baru cuci kete pastu bawa gi jalan2 ckit dah ade habuk hitam kat spot rim, dah la susah nak bersihkan,
ape break pad yg ok ekh n tak mkn disc die

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5274 by naset
Replied by naset on topic Re: Masalah Persona Elegance
SALAM...

aku ada maslah dengan washer cermin aku..air x kuar bila aku tarik suis washer tu..air aku dh isi penuh dah...aku check fius,ok..wiper jalan mcm biasa,tp washer tu yg tak kuar air..knp ek kwn2?apa maslahnya ek?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5278 by Syahril_Genji
aku pun xberape sure sangat la,kite tunggu otai-otai masuk tolong bagitau..aku rase la kan,saluran tu tersumbat kot..hehehee...main agak je...

>>>>>
>
>>
>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5285 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance

naset wrote: SALAM...

aku ada maslah dengan washer cermin aku..air x kuar bila aku tarik suis washer tu..air aku dh isi penuh dah...aku check fius,ok..wiper jalan mcm biasa,tp washer tu yg tak kuar air..knp ek kwn2?apa maslahnya ek?


air dlm tangki ada kurang x kalau ko guna washer cermin tu? kalau xkurang, kena check motor pump tangki tu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5308 by naset
Replied by naset on topic Re: Masalah Persona Elegance

arfaie wrote:

naset wrote: SALAM...

aku ada maslah dengan washer cermin aku..air x kuar bila aku tarik suis washer tu..air aku dh isi penuh dah...aku check fius,ok..wiper jalan mcm biasa,tp washer tu yg tak kuar air..knp ek kwn2?apa maslahnya ek?


air dlm tangki ada kurang x kalau ko guna washer cermin tu? kalau xkurang, kena check motor pump tangki tu

air mmg kurang.air menitik je aku ttgk dr bwh.pastu xda bunyi pump pun bla aku tarik suis washer tu..adakah tangki bocor dan pump rosak?adoi..

nak tanya ckit..kreta aku ada warranty lg,tp aku dh servis kt luar dr proton 3 kali dah..adakah aku bleh claim warranty lg?aku hanya p servis kt proton yg free 3 kali tu ja..huhu..tq semua!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #5321 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance
kalau ko dh smpi 10k, dan mileage ko skrg xlbh 20k, no hal...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #6678 by LEE KEE
1)Tube B - PW828913N
2)Tube A - PW828914N
3)Hose Return - PW828915N
4)Rubber Hose - PW820961
5)Clip Pressure - PW820962
6)Orifice Valve - PW895228

sya dah tukar barang nie pada 08/06/2011 dan masalah bunyi dah selesai....dari pukul 9 pagi sampai pukul 4 petang baru siap,berjanggut dah saya tertunggu kat Eon SC....hahaha:dry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #6680 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Masalah Persona Elegance
lama gila..keta banyak ke? aku tukar aritu 30minit je sbb dtg awal2 pg :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.577 seconds