Servis Air Cond

More
8 years 4 weeks ago #21227 by naset
Servis Air Cond was created by naset
Salam kepada semua otai2..

Aku baru pertama kali pakai kereta,so tak banyak yg aku tau pasal kereta ni.

Aku nak tanya,kita perlu servis air cond berapa kerap ya? Klu pi servis,apa yg perlu ditukar/diservis?

Mintak tunjuk ajar semua ya.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 weeks ago #21254 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Servis Air Cond
nak servis y mana? compressor? filter? cooling coil? blower?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 weeks ago #21268 by mamad
Replied by mamad on topic Re: Servis Air Cond
dulu waktu xpenah servis aircond memang panas lah aircond aku ni, angin dia macam xde walaupun aku pusing abis kipas tu. last2 aku bukak kotak filter kat bawah dashboard penumpang depan, then cabut pi cuci dengan air, masuk balik filter then aircond aku terus sejuk n angin kuat macam kete baru. seriusssss! aku igt aircond aku ni abis gas ke ape. last2 cuci filter je. kalo pi kedai ni memang diorg ketuk tipu bagai la.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 weeks ago #21336 by naset
Replied by naset on topic Re: Servis Air Cond

arfaie wrote: nak servis y mana? compressor? filter? cooling coil? blower?

yg mna perlu diservis dlu?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #21403 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Servis Air Cond
ko try la cuci sendiri dulu filter aircond tu tgk..aku dah 96k mileage belum pernah servis major aircond..sejuk lagi, cuma rajin cuci aircond filter je

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #21418 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic Re: Servis Air Cond
biasa kalau service pun cuci cooling coil, tukar tabung gas, isi minyak kat compressor dan masuk gas baru..ni ikut consep kereta iswara i..kalau persona x tau sal kereta baru kan..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 week ago #21492 by ZacK_Ls
Replied by ZacK_Ls on topic Re: Servis Air Cond
service setiap setahun setengah atau dua tahun :kiss:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 week ago #21549 by naset
Replied by naset on topic Re: Servis Air Cond
tq diatas tunjuk ajar semua :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #22043 by Harisuddin
Replied by Harisuddin on topic Re: Servis Air Cond
tq otai.selamat duit,kalo x nk g anta servis gak aircond...
mggu ni servis filter.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.921 seconds