bunyi getaran

More
7 years 11 months ago #22122 by nizam9914
bunyi getaran was created by nizam9914
kenape ade mcm bunyi getaran seakan2 bunyi getaran piston time kete dlm keadaan berat sewaktu nk angkat clutch smbil menekan pedal minyak..mintk bantuan bro2 otai sekalian,.,utk makluman kereta bru kluar kedai sbulan..bau kedai xhlg lg...hehehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #22126 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic Re: bunyi getaran
knocking ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #22139 by nizam9914
Replied by nizam9914 on topic Re: bunyi getaran
mungkin la kot..sbb time berat ja bunyi sekejap pastu hlg

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #22143 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic Re: bunyi getaran
tu biasa kot..ntah lah sal i pakai auto and so far x pernah ada bunyi knocking ni..ada pernah kat topic lain member2 kita yg pakai manual pernah cerita sal knocking ni...engine campro ni x ada knock sensor ke? sal mcm wira 1.6 i dulu com box mmc ada knock sensor so memang benda ni akan eliminate the knocking sound and will increase the rpm kalau idle rendah sangat..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #22144 by nizam9914
Replied by nizam9914 on topic Re: bunyi getaran
mgkin ada btol jugk..bunyi knocking klau angkat clucth cara yg slah n xbtol..mgkin ada pakar2 lain kt cni yg dpt tlg pmilik persona manual cm kmi ni

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #22311 by naset
Replied by naset on topic Re: bunyi getaran
mmg camt kot.pakai manual kan?aku pun camtu jgk.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago - 7 years 10 months ago #22314 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic Re: bunyi getaran
jiran i pakai exora manual dan setiap hari keluar parking masuk first gear jalan je mesti ada knocking..tu hari tanya dia x nak check ke dgn sc pasal knocking tu? dan jawapannya ialah tu bukan masalah engine tapi bearing turbo!! :ohmy: :S
Last edit: 7 years 10 months ago by freedom_blue.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.169 seconds