knocking noise pada enjin

More
5 years 9 months ago - 5 years 9 months ago #22394 by shah100
persona aku hline auto baru setahun pakai..setiap kali jalan bila rpm sampai ke 2 je..ade bunyi ....TAK..
kalau nak jelas..tutup aircorn..tutup radio,dia bunyi setiap kali onkan keta..perkara biasa ke tu..sapa yg pakai autohline cuba check keta anda..
Last edit: 5 years 9 months ago by shah100.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 9 months ago #22435 by ehsan
Replied by ehsan on topic knocking noise pada enjin
huhuhuhu...sme la kte.....tp sy beza skit....kalo tkn mengejut bru ad bnyi...tp x dek mse nk g cek lg...ad spe2 tau x sbb pe?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 9 months ago #22443 by shah100
Replied by shah100 on topic knocking noise pada enjin
kalau tekan secara mengejut dia bunyi tu saya pun dah kena, hantar ke servis center diorg ketatkan part kat bhg enjin ade yg longgar..masalah tu dah settle..sapa yang kat sini pakai hline auto elegance..cuba tutup aircorn tutup radio pastu jalan cuba dengar bila rpm nak sampai ke 2..akan ade bunyi TAK bila pertama kali hidupakn enjin..bila dah jalan berhenti tanpa matikan enjin bunyi tu tak de..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 9 months ago #24696 by jkeylee
Replied by jkeylee on topic knocking noise pada enjin
Kemungkinan bunyi IAFM .. Try panggil SC check

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.212 seconds