Manual atau Auto ?

More
7 years 7 months ago #23096 by iqbal
Manual atau Auto ? was created by iqbal
soalan saya nie mungkin remeh temeh tapi hanya untuk pengatahuan dan pendapat sahaja....proton persona lebih baik dari jenis auto atau manual....??sy paham itu atas kehendak kita mau manual atau auto...??boleh bg pendapat...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23099 by shahrulWWP
Replied by shahrulWWP on topic Manual atau Auto ?
baik pakai manual bro sbb kita leh adjust corak penggunaan gear. cuma kalau dok kt KL mmg lenguh sket le kaki. manual ni senang nak maintain berbanding auto.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23114 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic Manual atau Auto ?
Saya pilih auto :) Reason i pilih auto ialah;
1. Senang bawak
2. Lgi power :P

Statement no 2 tu saya sendiri R&D by test power dgn persona manual dan resultnya manual kena tinggal. Pernah masa time beli dulu salesman showroom kata auto lagi power dari manual kerana gb..Ntah betul ke tak tapi masa tu memang mencari auto pun.. ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23129 by fakri
Replied by fakri on topic Manual atau Auto ?
dgn menggunakan transmisi manual, kite bole pilih samada nak jimat atau xnak jimat minyak.

jimat minyak - main rpm rendah
x jimat minyak - main rpm tinggi

kalau auto die dah set tuka gear pada rpm tertentu, kite x bole kawal dahtu.

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23135 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic Re: Manual atau Auto ?
kalau kaki berat beli auto.. :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23173 by shah100
Replied by shah100 on topic Re: Manual atau Auto ?
auto lagi umpppppp..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23175 by ZacK_Ls
Replied by ZacK_Ls on topic Re: Manual atau Auto ?
auto best...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #23188 by shahrulWWP
Replied by shahrulWWP on topic Re: Manual atau Auto ?
freedom blue, dlu kau pakai iswara kan?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.180 seconds