mau kasi pick up kereta macamana??

More
6 years 10 months ago #3441 by super_skalo
super_skalo replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
Pada aku kereta pesona mmg xde pick up, kalau nk memotong gear 3 pn kdg2 xbape yakin klau ikut knderaan dpn 2 slow wlpn tekan minyak sampai tembus lantai still meraung jerk..tp bila da lbh 100km/j tu br ok. Klau nak main cilok2 mmg aku xkonpiden laa..huhuhu..tp aku respek jgk la pd owner yg pakai persona sblm ni yg slalu main cucuk2 montot kereta aku dlu masa aku xpakai lg persona. Bila aku pakai persona ni aku sendiri xberani wt mcm depa tu.Tp pd aku persona ni sesuai utk aku wat famili car sbb mak aku pn suka bila naik persona.. tp yg dia heran, sal kereta ni xde bunyik pecish..pecishh
The following user(s) said Thank You: chot_88

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #3446 by chot_88
chot_88 replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??

arfaie wrote: hehe ajaib...bgsla kalau dh ok...



sbnrnya bro...sy nak tnye sket...FC 2 ape sbnrnya??ape kegunaan FC nie??ape pentgnya bnda nie?saje bertanye..sebb mash kurg ilmu pasal kete nie..huhuhu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #3463 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
FC tu fuel consumption...kadar penggunaan minyak keta ko, tgk kt trip meter..tekan butang kanan, nnt kuarla fc indicator

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #3474 by ijuladli
ijuladli replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
bro,

aku pernah la story morie dgn eng. proton dia ckp kalo nak dpt pickup paling senang tukar extractor (header) amik 4-2-1.. utk tork ngan pickup.. jgn amik 4-1 .. kalo boleh maintance S-flow type.. kalo straight type.. memang pickup.. tp. FC akan naik... brand pula kalo leh amik yg branded skit macam R3 ker Hotbit ker atau powerzone.. sebab diorg dah test product.. kalo Hotbit ni steel dia x tahan skit mudah rapuh kalo R3 brand pulak poket la yg x tahan.........

p/s: aku pun x pakai lg product ni masih pelan2 kayuh ...............

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #3485 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
mmg la tukar xtractor lagi pikap..sbb korg akan buang cataliyst converter sekali...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #3502 by cain
cain replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
extractor mmg yg terbaik klu nk pickup n otomatik naikkan hp keta..utk auto extractor terbaik ialah 4-2-1..mmg sedap gile..tp digalakan pd owner persona MT/AT ni wat pedal respon,drop in filter..ni bg yg bajet la..klu de bajet bru tukar piping set.. B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago - 6 years 10 months ago #3516 by 4g9xtuner
4g9xtuner replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
kalo nak buat mody kecilan permulaan bleh tukar :

1.drop in air filter
2.ektraktor 4-2-1 sequance terbaik firing 1 3, 24....bunyi cam boxer
3. bulet 2 bijik...kosong satu bijik,yg pusar dlam 1 bijik...piping x perlu tukar
4.grounding wire
5.plug pakai yg elok ckit

PPE0C 0498
Last Edit: 6 years 10 months ago by 4g9xtuner.
The following user(s) said Thank You: dinn 4594

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #3526 by cain
cain replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
sory sya ni nubs sket..pakai bulet 2 biji ni mmg tmbh pickup ke?lagi 1 grounding wire mmg perlu ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #3549 by 4g9xtuner
4g9xtuner replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
yup..kalo keta auto tambah pikap dan bunyi pun x garang mana bila idle...bila trottle je dia akan meraung hehe...grounding memang perlu sebab alatan persona sume pakai elektronik...so aliran voltan banyak pakai grounding...jd jika pakai banyak titik grounding membantu alatan lain berfungsi sepenuhnya dan voltan jd stabil

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #3558 by cain
cain replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
tp perlu ke 2 bullet??sbb preasure yg dtg dri enjin spptnya ade simpanan dlm bullet..bru dia akn beri back push pda muffler n proses yg sma jd pda muffler..klu 2 bullet...preasure terganggu n pick akn kurang..mmg bunyi pda idle x kuat tp pick up kurang la...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #3567 by 4g9xtuner
4g9xtuner replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
perlu jgk terutamanya keta auto perlu back pressure...bulet ada dua jenis...yang kosong dan satu lagi yng jenis spiral...bulet kosong just pakai utk rendam bunyi...dan yg spiral utk blok sedikit shaja...cari yg ada finn shark dalam permukaan bulet tersebut....ini setup auto....

kalo manual pulak biasanya satu bulet kosong dan satu lagi midbox standard dengan jarak seperti design hotbits...

setup diatas saya telah lakukan dan banyak duit habis utk wt ujikaji seperti diatas...utk jentera saya memang sesuai setup tersebut...jika anda rasakan jentera tak sesuai setup tersebut boleh diabaikan...sy syer berdasarkan pengalaman saya buat...sharing is caring

PPE0C 0498
The following user(s) said Thank You: dinn 4594

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #3597 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
tertarik ngan spark plug..alang2 keta dah masuk 40k ni, leh ganti..tlg rekomen y best dan tahan lama satu..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.272 seconds