mau kasi pick up kereta macamana??

More
6 years 8 months ago #3608 by ijuladli
ijuladli replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
salam,,

bro item no 1 aku dah pakai.. nak tanya kalo tukar ektractor kaco FC tak.. mana aku nak dpt pedal respon management?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #3623 by 4g9xtuner
4g9xtuner replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
rasa tak kacau...ada jimat adalah...fc akan turun...busu boleh buat secara manual...rasa pedal respon xde plak gadget leh laras kecuali trottle respon adala...

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #3647 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
kalau tukar xtractor, automatik korg buang catalyst converter kn? sure jimat FC n more pickup

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #3649 by 4g9xtuner
4g9xtuner replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
tidak kepada enviroment huhu...pelepasan karbon

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #3654 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??

4g9xtuner wrote: tidak kepada enviroment huhu...pelepasan karbon


ini la alasan aku tak tukar xtractor dan hampir mustahil aku nk setup ekzos ngn xtractor standard :dry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #3669 by 4g9xtuner
4g9xtuner replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??

arfaie wrote:

4g9xtuner wrote: tidak kepada enviroment huhu...pelepasan karbon


ini la alasan aku tak tukar xtractor dan hampir mustahil aku nk setup ekzos ngn xtractor standard :dry:


ada tapi kena cari r3 punya spec...

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #3682 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
r3? ada ke kt kebanyakan kedai ekzos? rega sure mahal

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #3690 by 4g9xtuner
4g9xtuner replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
xde kalo ori nyer...kena g kat r3 vendor...harga mau riban2 gak...barang rnd memang mahal

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #3815 by ganaz30
ganaz30 replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
apa yg ko leh buat tambah nak tambah pickup, ko leh pakai magsaver buat jimat minyak n improve power. around 250 ja tapi long term bagus. aku dah pakai 3 taun n memang puas la. then since keta tu 2nd hand n since dia juai bila dia still baru probably sebab keta tu dia x maintain sgt so byk prob. mileage pun tinggi although baru 6 bulan pakai so ganaih gak la dia pakai aku rasa. in this case, ko leh cuci enjin tu sket. pakai minyak enjin mineral n jalan keta tu lam 2-3 ari then tuka semi balik. ko leh buat next service la. sblum tu check dulu minyak kualiti seblum ko tuka n compare brp jauh ko dah jalan ngan minyak tu. kalo itam gak so better ko tuka minyak cam aku ckp tadi. cuci enjin la. of cos tuka filter baru la. then pas ko dah tuka minyak semi nanti, ko tambah X1r minyak itam buat tambah power n X1r fuel additive buat cuci petrol line n injection. pas dah buat semua tu ko pakai la fuel additive yg minor untuk tambah extra power everytime ko isi minyak penuh. extra cost skit la tp at least long term bagus. aku aritu lajak 10k x service so aku buat camtu la. so far keta aku ok. cuma bunyi skit2 jer. next time aku service nak check skali lagi.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #3834 by 4g9xtuner
4g9xtuner replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
boleh jugak benda kecik2 tapi jika nak jalan singkat terus tukar enjin hehe...kesan terbukti di jalan raya berdekatan dengan anda hehe

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4037 by chot_88
chot_88 replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
hohohoho...thanks bro atas sume2 nasihat yang diberi...saya nie pown budak baru blajar nak pegang kete sendiri...hehehe...slalu 2 bwak kete orang je...xtahu sangt..so thanks a lot gang...memg byk info sy bole amik...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4040 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: mau kasi pick up kereta macamana??
no hal..suma leh share, ko pun kalau tau apa2 y berguna..share la kt sini :)
The following user(s) said Thank You: chot_88

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 2.555 seconds