mau kasi pick up kereta macamana??

More
8 years 7 months ago #4075 by 4g9xtuner
letak hicam ok ckit

PPE0C 0498
The following user(s) said Thank You: chot_88

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #4083 by deen
aku rase agak bersetuju if nak tukar exhaust system baik pakai yang established brand cam Hotbits, Powerzone or R3 and skang Works Engineering pun dah buat system khas untuk Proton so, try-try call dorang utk tanye latest set-up yang ada.

Spend duit sket supaya tak perlu spend duit selalu untuk setting balik and stuff so, kumpul2 duit, kalo ade duit lebih lagi masuk aftermarket nye piggy-back ECY cam E-Manage and Plug performance mcm NGK Iridium or Volker and again mmg akan kuar duit byk sket.

Thanks for the info brother2

p/s: tgh kumpul duit nak sambar exhaust system Powerzone :woohoo:

Whiskey Tango Whiskey Eight Zero Four Seven
The following user(s) said Thank You: chot_88

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #6342 by mamaty

4g9xtuner wrote: kalo nak buat mody kecilan permulaan bleh tukar :

1.drop in air filter
2.ektraktor 4-2-1 sequance terbaik firing 1 3, 24....bunyi cam boxer
3. bulet 2 bijik...kosong satu bijik,yg pusar dlam 1 bijik...piping x perlu tukar
4.grounding wire
5.plug pakai yg elok ckit


Guyz...

Ape beza drop in air filter dgn air filter yg bese proton pakai tuh?

Mat
BKV5387
PE790

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #6348 by arfaie
biasanya y aftermarket flow dia lg bagus dari filter proton sbb perbezaan material..proton cuma dibuat dari kertas, tp selalu aftermarket dari net besi..so angin lebih banyak masuk, dan aftermarket blh digunakan utk jangka masa panjang/seumur hidup
The following user(s) said Thank You: mamaty

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #7403 by azeotrope
K&N air filter rewashable kalo nk compare ngan stock proton.
Warranty pn 1,000,000 batu so, kire lifetime la...
suction lg bagus dr stock so lagi byk angin masuk...
kompom ade improvement dr segi FC,pickup...
agak2 kalo kotor je, basuh je balik...
mmg 1st time nk beli tu mhl...
tp berbaloi2....

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #7423 by arfaie
dah basuh tu jgn lupa minyakkan dengan minyak air filter k&n

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #7472 by azeotrope

arfaie wrote: dah basuh tu jgn lupa minyakkan dengan minyak air filter k&n

+1
Lupe nk masukkan skali td...

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #7510 by arfaie

azeotrope wrote:

arfaie wrote: dah basuh tu jgn lupa minyakkan dengan minyak air filter k&n

+1
Lupe nk masukkan skali td...


haha kena taruk button like mcm fb la mcm ni :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #7704 by naset
ada gmbr yg dh psg ka?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #7706 by azeotrope

arfaie wrote:

azeotrope wrote:

arfaie wrote: dah basuh tu jgn lupa minyakkan dengan minyak air filter k&n

+1
Lupe nk masukkan skali td...


haha kena taruk button like mcm fb la mcm ni :lol:


thank you pn patut bole pkai... ehehehe....

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #7717 by Zap_AMSE

azeotrope wrote: K&N air filter rewashable kalo nk compare ngan stock proton.
Warranty pn 1,000,000 batu so, kire lifetime la...
suction lg bagus dr stock so lagi byk angin masuk...
kompom ade improvement dr segi FC,pickup...
agak2 kalo kotor je, basuh je balik...
mmg 1st time nk beli tu mhl...
tp berbaloi2....

mmg berbaloi2 klu 1 juta batu....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #7751 by azeotrope

Zap_AMSE wrote:

azeotrope wrote: K&N air filter rewashable kalo nk compare ngan stock proton.
Warranty pn 1,000,000 batu so, kire lifetime la...
suction lg bagus dr stock so lagi byk angin masuk...
kompom ade improvement dr segi FC,pickup...
agak2 kalo kotor je, basuh je balik...
mmg 1st time nk beli tu mhl...
tp berbaloi2....

mmg berbaloi2 klu 1 juta batu....


recommended cuci setiap 50,000 batu...
tp sethn skali cuci+ reoil pn ok...
apa lagi... jom la beli beramai2...
leh dpt murah... :woohoo:

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.509 seconds