mau kasi pick up kereta macamana??

More
8 years 2 months ago #7753 by azeotrope

Zap_AMSE wrote:

azeotrope wrote: K&N air filter rewashable kalo nk compare ngan stock proton.
Warranty pn 1,000,000 batu so, kire lifetime la...
suction lg bagus dr stock so lagi byk angin masuk...
kompom ade improvement dr segi FC,pickup...
agak2 kalo kotor je, basuh je balik...
mmg 1st time nk beli tu mhl...
tp berbaloi2....

mmg berbaloi2 klu 1 juta batu....


recommended cuci setiap 50,000 batu...
tp sethn skali cuci+ reoil pn ok...
apa lagi... jom la beli beramai2...
leh dpt murah... :woohoo:

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #14481 by loki_J

azeotrope wrote:

Zap_AMSE wrote:

azeotrope wrote: K&N air filter rewashable kalo nk compare ngan stock proton.
Warranty pn 1,000,000 batu so, kire lifetime la...
suction lg bagus dr stock so lagi byk angin masuk...
kompom ade improvement dr segi FC,pickup...
agak2 kalo kotor je, basuh je balik...
mmg 1st time nk beli tu mhl...
tp berbaloi2....

mmg berbaloi2 klu 1 juta batu....


recommended cuci setiap 50,000 batu...
tp sethn skali cuci+ reoil pn ok...
apa lagi... jom la beli beramai2...
leh dpt murah... :woohoo:


mane nk dapat mende ni kt area kl..google cm susah jek..aku ingt n pasang ni dulu sebelum tukar exhaust sistem...

sape yg da pakai leh halo halo kt sini yek...n upload seketui dua gambar.. :woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #14641 by Eyjat
nak joint...

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #14872 by atuk45
Hari tu aku ada sembang ngn kwn aku salesman poton.dia ckp persona dh pakai lama dlm setahun mmg akn ada masalah pick.dia kata pi workshop suruh buat mcm sarang kt enjin.aku dh lupa nama sarang tu.kos tk sampai rm100.sebab sarang tu dh penuh carbon.buang sarang ni tk void warranty.cecuba tanya mekaniik korang.aku dh lupa nama sarang tu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #14873 by atuk45
Advise aku jgn pakai open pod.nampak mmg cantik.benda ni berlaku kat keta aku.pakai knn.lepas setaun aku dok cuci gk.then keta aku start jerking..aku dh habiskan dekat 2riban nak setlekan prob jerk ni termasuk tukar plug,cable plug,coil,fuel filter,fuel pump,n 2 sensor.proton dh pening masalah jerk ni.last2 aku pakai air filter standart setle semua masalah.kwn aku plak pakai drop in brand knn.n ada peningkatan power.so kesimpulan jgn pakai open pod.r3 pun pakai drop in kot..
The following user(s) said Thank You: Eyjat

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #14876 by fizee05
nie yg x best bila mod engine... hmm better stick to stendet... tp klu yg suka racing n kaki lenjan, siapkan poket anda... :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #14881 by arfaie

atuk45 wrote: Hari tu aku ada sembang ngn kwn aku salesman poton.dia ckp persona dh pakai lama dlm setahun mmg akn ada masalah pick.dia kata pi workshop suruh buat mcm sarang kt enjin.aku dh lupa nama sarang tu.kos tk sampai rm100.sebab sarang tu dh penuh carbon.buang sarang ni tk void warranty.cecuba tanya mekaniik korang.aku dh lupa nama sarang tu


catalytic converter, atau catcon...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #14883 by atuk45

arfaie wrote:

atuk45 wrote: Hari tu aku ada sembang ngn kwn aku salesman poton.dia ckp persona dh pakai lama dlm setahun mmg akn ada masalah pick.dia kata pi workshop suruh buat mcm sarang kt enjin.aku dh lupa nama sarang tu.kos tk sampai rm100.sebab sarang tu dh penuh carbon.buang sarang ni tk void warranty.cecuba tanya mekaniik korang.aku dh lupa nama sarang tu


catalytic converter, atau catcon...


hah tu nama dia..tergeliat lidah nak sebut

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #15117 by loki_J
tulun2...mane nk dpt K&N drop in air filter kt kl ni...? :blink:
The following user(s) said Thank You: Eyjat

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #15241 by epit

loki_J wrote: tulun2...mane nk dpt K&N drop in air filter kt kl ni...? :blink:

Hehe sy cari seller kat mudah.my bro, drop in filter ramai yg puas hati bro. Tunggu gaji bulan depan baru nak try :blush:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #15250 by Eyjat

4g9xtuner wrote: perlu jgk terutamanya keta auto perlu back pressure...bulet ada dua jenis...yang kosong dan satu lagi yng jenis spiral...bulet kosong just pakai utk rendam bunyi...dan yg spiral utk blok sedikit shaja...cari yg ada finn shark dalam permukaan bulet tersebut....ini setup auto....

kalo manual pulak biasanya satu bulet kosong dan satu lagi midbox standard dengan jarak seperti design hotbits...

setup diatas saya telah lakukan dan banyak duit habis utk wt ujikaji seperti diatas...utk jentera saya memang sesuai setup tersebut...jika anda rasakan jentera tak sesuai setup tersebut boleh diabaikan...sy syer berdasarkan pengalaman saya buat...sharing is caring


bullet ni nak letak yg mane satu kat depan dan yg mane satu kat belakang.....

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #15254 by arfaie
bullet kt tengah...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.283 seconds