mau kasi pick up kereta macamana??

More
7 years 10 months ago #15266 by sepanbab sekuerpent

arfaie wrote:

atuk45 wrote: Hari tu aku ada sembang ngn kwn aku salesman poton.dia ckp persona dh pakai lama dlm setahun mmg akn ada masalah pick.dia kata pi workshop suruh buat mcm sarang kt enjin.aku dh lupa nama sarang tu.kos tk sampai rm100.sebab sarang tu dh penuh carbon.buang sarang ni tk void warranty.cecuba tanya mekaniik korang.aku dh lupa nama sarang tu


catalytic converter, atau catcon...


stahu aku la catalytic conveter ni menukarkan gas merbahaye yg dihasilkan semasa enjin dihidupkan (gas monoksida) kepada air@ gas yg tak merbahaya..tu ape yg aku cube study.. :P tp betul ker???

tetapi kot2 korang ade niat nak tukar extractor tu CATALYTIC CONVETER TU jgn la g trade in kat kedai plak sbb ade member aku ckp dlm tu ade emas putih..ehmm tu member aku yg cakap la..

PE1209 - southern region
FB : Key Pad Lock

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #15267 by Eyjat

sepanbab sekuerpent wrote:

arfaie wrote:

atuk45 wrote: Hari tu aku ada sembang ngn kwn aku salesman poton.dia ckp persona dh pakai lama dlm setahun mmg akn ada masalah pick.dia kata pi workshop suruh buat mcm sarang kt enjin.aku dh lupa nama sarang tu.kos tk sampai rm100.sebab sarang tu dh penuh carbon.buang sarang ni tk void warranty.cecuba tanya mekaniik korang.aku dh lupa nama sarang tu


catalytic converter, atau catcon...


stahu aku la catalytic conveter ni menukarkan gas merbahaye yg dihasilkan semasa enjin dihidupkan (gas monoksida) kepada air@ gas yg tak merbahaya..tu ape yg aku cube study.. :P tp betul ker???

tetapi kot2 korang ade niat nak tukar extractor tu CATALYTIC CONVETER TU jgn la g trade in kat kedai plak sbb ade member aku ckp dlm tu ade emas putih..ehmm tu member aku yg cakap la..



kalau mcm ni kayo lah kito....

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #15331 by horizon_elegance
Catcon ader emas putih? Patutlar kedai ekzoz sanggup trade in catcon rm50 sampai rm100... :woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #15349 by sepanbab sekuerpent
Ptt la ms dlu aku pakai wira org kedai tu yeye srh tkr catcon..die ckp nnt bunyik tala sedap kalo tala tukar
itu catcon..

PE1209 - southern region
FB : Key Pad Lock

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #17343 by aaronjansma
Salam semua.. saya pengguna baru kereta Proton PE nie nk tanya macamna nak buat bg top speed bertambah sbb skrang klu pecut nk bg smpai 190km/j pun susah gak... :blush:

The way to success in the life is Islam

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #17361 by arfaie
laju2 nk p mana bro? :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #17366 by nAkAtA_88
Btul tu....laju2 nak pg mane bro????
Sygi la dri anda & kete anda.....
Pesanan rngkas dri nAkAtA.....
Hehehe....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #17368 by WR10
aku tukar catcon jugak..tp brader pomen tu siang2 dh sound aku jgn jual yg asal..aku pn tak penah tnya apsal.. :P

PE1486-Johor-Terengganu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #17378 by VortexElegance99
noted..jgn jual brg standard PE kita.. :)


p/s: nak bikin 1 stor utk standard part yg aku dh mod.. :P

PE1336 Neo Elegance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #17379 by VortexElegance99
Salam otai2 sume....

nie sye nak mntak penjelasan lh ye..mau kasi pick up? extractor 4-2-1 or 4-1 ?

PE kte skr nie 4-1 ?
4-1 direka utk operasi pd mid-high rpm mksud nye utk highway lh kn?
4-2-1 direka utk operasi pd low-mid rpm..so utk pickup lh nie..?

bkn mksud aku 4-1 xde pickup..cuma optimum perfomance pd high rpm je..jd 4-2-1 sesuai guna kt starting line mcm kt traffic light..hehehe

nie bru ckp psl extractor, yg ln2 tu aku prlu buat R&D dulu...hahaha..mntak tolong ye otai2 sume :) :)

PE1336 Neo Elegance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #17383 by arfaie

WR10 wrote: aku tukar catcon jugak..tp brader pomen tu siang2 dh sound aku jgn jual yg asal..aku pn tak penah tnya apsal.. :P


haha apsal ko tak tanya? :lol:

mgkn sbb dia nk ko simpan utk claim warranty bila enjin problem..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago - 7 years 8 months ago #17392 by WR10
haha apsal ko tak tanya? :lol:

mgkn sbb dia nk ko simpan utk claim warranty bila enjin problem..[/quote]

macamana nak tnya bro..bunyi keta dah ber'vroom'-'vroom'.. nafsu tgh naik nk test je.. :laugh:

PE1486-Johor-Terengganu
Last edit: 7 years 8 months ago by WR10.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.266 seconds