mau kasi pick up kereta macamana??

More
7 years 8 months ago #17396 by gooey
nk tnye sape tau tntg AIFM campro ni...dlm brapa rpm aifm akan berfungsi? ada yg ckp rpm 4,500 baru dia switch dari long runner ke short runner....aifm ni pn nk bg pick-up kn? hehehe :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #17408 by arfaie
tak silap aku 4k

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #17486 by gooey

arfaie wrote: tak silap aku 4k


fuh...kalo meter dh tunjuk 4000 rpm... mau 140km/h dh tu... dh mcm nk buat racing dh...haishh...kne beli premium insuranse tinggi2 dulu kalo nk rasa power aifm ni..haha :silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago - 7 years 6 months ago #18240 by Alfa_Dunter

azeotrope wrote:

Zap_AMSE wrote:

azeotrope wrote: K&N air filter rewashable kalo nk compare ngan stock proton.
Warranty pn 1,000,000 batu so, kire lifetime la...
suction lg bagus dr stock so lagi byk angin masuk...
kompom ade improvement dr segi FC,pickup...
agak2 kalo kotor je, basuh je balik...
mmg 1st time nk beli tu mhl...
tp berbaloi2....

mmg berbaloi2 klu 1 juta batu....


recommended cuci setiap 50,000 batu...
tp sethn skali cuci+ reoil pn ok...
apa lagi... jom la beli beramai2...
leh dpt murah... :woohoo:



hurmm.. pening deb membaca satu persatu komen2 otai2 sekalian.. sampai tak tahu ape yg sepatutnya kena buat utk pickupkan keta den ni ha... dah la semua peralatan2 yg disebut tu den tak kenal.. kalau pi kedai agaknya mcm mana nk ckp kat tokey kedai tu yer.. huhuhuhu. :sick:

den berkenan nk tukar K&N air filter tu.. mcm best je...
ada tak sesapa tahu kat mana nk beli, berapa harganya dan kat mana nk tukarnya... :unsure:
n satu lagi mcm mana paras rupa K&N air filter tu, adakah seperti dlm pict yang den attachkan tu ke?
kalau betol mcm filter angin utk aircond kat bawah (kaki) penumpang sebelah kiri je..
Attachments:
Last edit: 7 years 6 months ago by Alfa_Dunter. Reason: attach picture

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #18300 by pejey

Alfa_Dunter wrote:

azeotrope wrote:

Zap_AMSE wrote:

azeotrope wrote: K&N air filter rewashable kalo nk compare ngan stock proton.
Warranty pn 1,000,000 batu so, kire lifetime la...
suction lg bagus dr stock so lagi byk angin masuk...
kompom ade improvement dr segi FC,pickup...
agak2 kalo kotor je, basuh je balik...
mmg 1st time nk beli tu mhl...
tp berbaloi2....

mmg berbaloi2 klu 1 juta batu....


recommended cuci setiap 50,000 batu...
tp sethn skali cuci+ reoil pn ok...
apa lagi... jom la beli beramai2...
leh dpt murah... :woohoo:



hurmm.. pening deb membaca satu persatu komen2 otai2 sekalian.. sampai tak tahu ape yg sepatutnya kena buat utk pickupkan keta den ni ha... dah la semua peralatan2 yg disebut tu den tak kenal.. kalau pi kedai agaknya mcm mana nk ckp kat tokey kedai tu yer.. huhuhuhu. :sick:

den berkenan nk tukar K&N air filter tu.. mcm best je...
ada tak sesapa tahu kat mana nk beli, berapa harganya dan kat mana nk tukarnya... :unsure:
n satu lagi mcm mana paras rupa K&N air filter tu, adakah seperti dlm pict yang den attachkan tu ke?
kalau betol mcm filter angin utk aircond kat bawah (kaki) penumpang sebelah kiri je..




betul la tu.. mcm ni la... Kalau Works Eng. punye dalam rm140 lebih kurang skali ngn oil dia.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19868 by CAMZ
Klu tkar ECU stndard kpd standalone@piggyback?cmne lak??
ada sapa2 ley terangkn?dr segi advantage n disadvantage??pickup ada gk kn? :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19869 by wan3076
Bleh je
Standalone : replace while ecu sustem to new system,pakai brand2 cam microtech,haltech,power commander,motec etc.. Fully tuning can be done tapi harge >4k oo
Ni kalau betul2 nak race / full mod boleh la pakai
Nak set air/fuel ration vs rpm pun boleh,adjust engine power vs rpm pun bleh
And again kalau dah full modi baru berbaloi

Piggy back : simple system used to overwrite oem ecu
Contoh greddy e manage,works ems,unichip etc
Ni bleh gak tuning sume tapi x full la.. Kalau enjin modi sket2 n reliable as street car / daily drive boleh je pakai piggy back.. Bleh adjust output enjin and utilise habis2
Range rege >1.5k

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19870 by CAMZ

wan3076 wrote: Bleh je
Standalone : replace while ecu sustem to new system,pakai brand2 cam microtech,haltech,power commander,motec etc.. Fully tuning can be done tapi harge >4k oo
Ni kalau betul2 nak race / full mod boleh la pakai
Nak set air/fuel ration vs rpm pun boleh,adjust engine power vs rpm pun bleh
And again kalau dah full modi baru berbaloi

Piggy back : simple system used to overwrite oem ecu
Contoh greddy e manage,works ems,unichip etc
Ni bleh gak tuning sume tapi x full la.. Kalau enjin modi sket2 n reliable as street car / daily drive boleh je pakai piggy back.. Bleh adjust output enjin and utilise habis2
Range rege >1.5k



oho...mcm 2..bru nk usya2 haltech..tp tngk ongkosnye..adeh..parah gk la..hahaha :lol:
mmg ada cdgn nk full mod..tp..keta ade sebutir je..rosak nnti..patah kaki ambe.. :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #20350 by razdi
korang penah dgr pasal produk Max Power Controller x?betol ke benda ni dpt jimatkan minyak dan tmbah pick up?
ada x sapa2 dah pakai.komen sikit

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #20547 by en_asruL
pernah dgr kdai Kaki Ekzos x, sigboard kedai warna kuning tu? rmai mbr2 aku yg bwk waja M & AT campro+campro cps dh tukar catalytic converter yg 4+1 tu ke 4+2+1. diaorg kata pickup lebih power n tak terasa sgt waja tu berat bila tekan paddle myk. myk lebih save. kalau trade-in catalytic converter dgn diaorg punya 4+2+1, just tmbh rm70 shj.. dulu diaorg siap kasi rm10 kat kita tp promotion tu dh abis dh.mcm kata WR10 tu pomen xbg trade in, aku ty diorg knapa sanggup trade in yg asal dgn yg kaki ekzos tu, tahu apa diaorg kata? nk simpan buat apa lg yg lama kalu yg baru lebih bagus. buat semak rumah ja. terus diam aku. hak korang kan sebab keta korang. tapi sehingga lani dh setahun lebih diaorg pkai takde pulak ckp keburukan 4+2+1 tu, myb bagus la kot. aku pn igt nk pasang juga tp nk tggu warannty habis dulu la.



*sekadar kongsi pendapat dgn mereka yg dh tukar catalytic converter.

PE1234~nombor bertuahnyaaa...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #20548 by razdi
tukar K&N drop in air filter tu xjejas warranty ke?kalau blh tmbah pick up aku pon nk tukor lh

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #20549 by epit

razdi wrote: tukar K&N drop in air filter tu xjejas warranty ke?kalau blh tmbah pick up aku pon nk tukor lh

x pon :) try le tukar, ok gak..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.259 seconds