Crank pulley

More
4 years 5 months ago #24011 by JibekDaGreat
JibekDaGreat created the topic: Crank pulley
Salam all warga ppeoc., saya nak tanya sikit pendapat otai2 ppeoc, mungkin ade otai2 yg dah pakai lightweight crank pulley ni, saya nak tau ade tak pape improvement kalau pakai aftermarket pulley ni, maksud saya dari segi pickup atau top speed, sebab pe saya terasa berat la, especially gear 3 macam lambat, aritu masa pg kedai tukar minyak gear diorang ade cakap kalau tukar pulley yg ringan sikit boleh improve pickup, jadi saya nak tau la pada sesiapa yg pernah atau sedang pakai bende ni mmg betul ke ade improve dari segi pickup, kononye saya diberitahu pulley yg asal ni berat jadi kalau tukar yg ringan nisbah pusingan jadi cepat sikit betul ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 5 months ago #24014 by Louis
Louis replied the topic: Re: Crank pulley
aku punya PE pun sama juga bro. gear 3 memang pickup lambat juga,, tp klu memang btul tukar lightweight crank pulley
bleh topup sikit power aku pun nak tukar juga sebijik.. :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 5 months ago #24017 by JibekDaGreat
JibekDaGreat replied the topic: Re: Crank pulley

Louis wrote: aku punya PE pun sama juga bro. gear 3 memang pickup lambat juga,, tp klu memang btul tukar lightweight crank pulley
bleh topup sikit power aku pun nak tukar juga sebijik.. :laugh:


Katanye macam tulah, tu yg saya try nak tanya sesape yg guna aftermarket pulley ni., kalau ok bole gak try..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 10 months ago #24695 by jkeylee
jkeylee replied the topic: Crank pulley
I dh tukar Mythelogy Crank pulley.. Sedap pakai..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.150 seconds