Sila RESET ECU kalau perlu

More
4 years 5 months ago #24221 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Sila RESET ECU kalau perlu
pm aku sama... :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 5 months ago #24237 by ZacK_Ls
ZacK_Ls replied the topic: Sila RESET ECU kalau perlu
bro kalau tak keberatan boleh tak posted gambar yang bro telah buat tu..
nak jugak tengok cara yang bro kata jimat minyak tuh..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 3 months ago #24362 by stevie_daus
stevie_daus replied the topic: Sila RESET ECU kalau perlu
menarik ni.. B) B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago #24370 by nizam9914
nizam9914 replied the topic: Sila RESET ECU kalau perlu
salam bro nk tanye ade side effect x wt bende ni?n nk tya klau nk cbut bateri tu,kne removekan dua2 kabel (negative n positif skli ke)?tgu dlm semnit n psang blik boleh x cmtu?

1 lg nk tya klau dh cabut kebel bateri tu,timing sume akn kacau x?sbb mmber pnh cbut bateri gen 2,habis smue timing lari n kna p setting ecu blik..'
boleh bro bg pencerahan ckit x tntg smue ptyaan sya tu ?..saya bru nk bljar tntg kereta ni...heheh B) B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 1 month ago #24442 by Mamuracer
Mamuracer replied the topic: Sila RESET ECU kalau perlu
Salam bro dustinshah!!..sy nk tanya ckit kalau kita pakai non fouler ni..Ecu PE boleh jd gila ataupn rosak ke x bro!!..bro dah pakai dah ke non fouler ni bro!!..kalau xdak masalah sy pn terigin jgk nk cuba pakai!!..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 10 months ago #24542 by dustinshah
dustinshah replied the topic: Sila RESET ECU kalau perlu
sorry lama x aktif, utk persona elegance Auto h-line aku, cabut battery xde hal ok je. check guna obd2 pon xde fault code. setakat ni setelah dah lama pakai, xde masalah pada enjin :)

saya akan share sesuatu yg baru :D

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 10 months ago #24543 by dustinshah
dustinshah replied the topic: Sila RESET ECU kalau perlu
Hai semua, saya nak share sesuatu yg amat penting, lagi power dari non-fouler.

Korang semua mesti pasang SURBO. I mean, TWIN SURBO. Persona jadi ringan giler.

My experience:

1)Dulu pakai k&n filter: mcm xde effect je
2)Pastu teringin nak trai SURBO ni jadi saya pon pasang SURBO kat airfilter tu.
3)Mekanik kata lagi bagus kalau pakai kotak angin standard(stock punya) dia cakap lagi mantap
4)Pikir2 balik apsal pakai yg standard lagi bagus?
5)Saya drive mcm biasa selama beberapa hari tengok macam xde perubahan.
6)Kerana terlalu geram, pada hari ketiga saya DIY SURBO tersebut pada kotak angin standard
7)Pasang balik pada kereta > WOW!
8)Macam dah nak hampir jadi pickup keta viva bini aku.

Dah lama drive, ECU x kacau ape2, xde faultcode dan minyak mmg save. Memandangkan minyak skarang dah naik harga:

RM50= 250km+- (Lenjan dan bawak biasa) (Town)
RM50= 300km+-(bawa berdisiplin kekal pada 80-90km/s) (Town)

Hehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 3 months ago #24646 by supersona95
supersona95 replied the topic: Sila RESET ECU kalau perlu
berkesan ke bro??
klau berkesan btul jimat minyak nk try gk lah...
tpi bnda 'Spark Plug non Fouler' dlm ebay mcm2 jnis ada...mna 1 yg ssuai??
klau ada please share pic...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 months 3 weeks ago #24899 by yuzila60
yuzila60 replied the topic: Sila RESET ECU kalau perlu
Berape saiz tread spark plug non fouler untuk oxygen sensor persona tu? Teruja nak cubalah.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 months 3 weeks ago #24901 by yuzila60
yuzila60 replied the topic: Sila RESET ECU kalau perlu
Dustinshah 18mm ke 14mm saiznye??..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 2.508 seconds