VOLTAGE STABILIZER

More
6 years 10 months ago #296 by naz hensem
naz hensem created the topic: VOLTAGE STABILIZER
AKU skrg ni gune VS jename MPC,, ala yg slalu kuar kt metro tu.. yg harge rm199.. aku belek web2 kt internet ni diorang kate pasang PIVOT Mega RAiZIN utk VS yg lbih baek utk kete.. disamping aku sbg penggune audio, aku jgak nak la jimatkan minyak.. so PIVOT ni sbnrnye boleh mbantu kepada yg lebih baek takutk VS ni?? discuss la hal ni..:woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #309 by Eichi Katsu
Eichi Katsu replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
Mmg de effect utk sume tuh,+ pkai grounding HKS @ pape la..sbb de lam forum zerotwohundred de ckp grounding PE nih de x bpe syun sgt la..so ujng bln ni aku nk psg Pivot Megaraizin + 5 cable HKS grounding..hope dpt la improve sket..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #317 by lan4280
lan4280 replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago - 6 years 10 months ago #323 by fakri
fakri replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
aku pon pakai VS Pivot Raizin gak. tambah dengan HKS grounding cable. tgk lah kalu ada duit lebih beli lagi grounding cable tambah lagi grounding point kat bahagian enjin kete tu.

penjimatan dari segi minyak x ketara kut. lebih kepada nak improve radio signal receive, elak enjin jerking, tmbah sket power pada headlamp dan yg sewaktu dgnnya..

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Last Edit: 6 years 10 months ago by fakri.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #327 by naz hensem
naz hensem replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
ohhh.. so ade function jgk la....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #333 by silversurfer
silversurfer replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
eh..
keta aku pun ada la benda tuh..
diorang pasang time tukar sound system..
diorg pasang atas bateri
ada no. digital kt benda tuh..
utk stabilizer rupanya..
*sori la x tau pasal keta sgt

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #335 by fakri
fakri replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
kat sini ko bole tgk camana rupe pasang VS tu kat kete kite. ni snapshot dari bahagian enjin kete aku..

www.ppeoc.my/index.php?option=com_commun...temid=85#photoid=107

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #479 by Eichi Katsu
Eichi Katsu replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
Cantik pasang bro..hehe..aku nk letak kaler purple la,cantik sket..aku suke..hehe:woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #488 by fakri
fakri replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER

Eichi Katsu wrote: Cantik pasang bro..hehe..aku nk letak kaler purple la,cantik sket..aku suke..hehe:woohoo:


pivot raizin ada byk kaler. merah ada biru ada ungu pon ada. x silap aku lain kaler lain die punya harga. mungkin ada beza sket kut dalam ke'power'an die. huhuhu :blink:

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #492 by Eichi Katsu
Eichi Katsu replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER

fakri wrote:

Eichi Katsu wrote: Cantik pasang bro..hehe..aku nk letak kaler purple la,cantik sket..aku suke..hehe:woohoo:


pivot raizin ada byk kaler. merah ada biru ada ungu pon ada. x silap aku lain kaler lain die punya harga. mungkin ada beza sket kut dalam ke'power'an die. huhuhu :blink:


aku rase ungu plg tgi die punye capasiti capasitor dier..nti aku check blk na..hehehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #497 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
tp pivot ni banyak imitation la..nk y ori mahal skit dr y imitation

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 2 months ago #6191 by khibrahi
khibrahi replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
Hi. Pakai yang local pun okay jugak. Yang terbaik kalu wat sendiri la.

Yang penting bape tinggi dia punya capasitor, jadi beleh simpan banyak volt. Dan juga dia punya casing boleh tahan panas n air.

Yang terbaik adalah yang pasang directly kat batt. Yang pasang kat cigarette lighter kurang cket sebab bukan dekat dengan source. Nie pendapat hamba yang baru pakai kete nie la.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 3.203 seconds