VOLTAGE STABILIZER

More
6 years 3 months ago - 6 years 3 months ago #6199 by personaEL
personaEL replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
Aku cadangkan kepada semua PPEOC gunakan Zaptor EVOLVE EDITION Voltage Stabilizer!! Kalo nk terbaik gunakan sekali PIVOT SUPER EARTH CABLE..Aku guna keduanya...Harga RM200..Barang Original..Tapi kalo beli VS je RM75.
Yang best lg sebab brg akn sampai 1 hari jer...Trader ni memang TERBAIK!!
Layari laman ni forum.lowyat.net/topic/743578
Last Edit: 6 years 3 months ago by personaEL.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #6225 by naset
naset replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER

personaEL wrote: Aku cadangkan kepada semua PPEOC gunakan Zaptor EVOLVE EDITION Voltage Stabilizer!! Kalo nk terbaik gunakan sekali PIVOT SUPER EARTH CABLE..Aku guna keduanya...Harga RM200..Barang Original..Tapi kalo beli VS je RM75.
Yang best lg sebab brg akn sampai 1 hari jer...Trader ni memang TERBAIK!!
Layari laman ni forum.lowyat.net/topic/743578

aku pnah pkai zaptor evolve ni.tp semput ar kreta aku..pkai pivot ok.:ohmy:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #9141 by Ashadi
Ashadi replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
salam...aku tak tau aku salah topic ke ape...tapi nak tanya...haritu aku benti kete depan rumah sebab nak bukak gate..masa tu aku tak matikan enjin mahupon aircond..yela sbb nak bukak gate je kan..so masa aku bukak pintu kete..aku terasa macam ada renjatan elektrik skit bile aku pegang kat pintu kete...ini sebab grounding kete problem ke ape? sape2 expert mohon advice dari anda..thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #9154 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
ko kena letrik statik ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #9174 by khibrahi
khibrahi replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
Mungkin grounding atau ade wayar speaker kena kat pintu kot. Kalu xde tukar speaker hantar aje kat sc suruh check.
Xkan kete baru ade mslh grounding dh kot.
Tapi skali 2 aje kena mgkin gak elektrostatik kot. Kalu selalu baik check. Walau 12V xla merbahaya sgt, tapi terasa skit gak cket kan.


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #9201 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
xpun ko terpegang menda y ada cas statik..kdg2 mmg terjadi bila sentuh metal

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #9243 by Ashadi
Ashadi replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
kete standard..tak tuka ape..maybe gak statik..tapi hari tu je..kalu kena lagi aku report la..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #9725 by loki_J
loki_J replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
Yg PIVOT imitation OK x? ade ape side effect ke kalo pakai...BTW bape kos terkine mende alah ni yek...ORi and IMI?

Ke kalo kete baru xperlu pakai or pasang grouding cable jek...:blink:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #9987 by despajero
despajero replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
ha'ah nak tanya gak....kalu PE auto ada rasa perbezaan ker pakai menda ni? Pasal radio aku pasan keta aku ni asik searching jerk, walhal dah setkan kat memory channel. atau guna grounding jerk ke dah memadai?

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #10080 by fateh
fateh replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
aku pkai pivot, stkt ni ok la.. puas hati ler..
aku rasa pasal radio tu, dulu aku prnh jd cm2, last aku turn off yg ade gmbr '2 kereta' kt skrin radio kete aku, ok terus, leh mndgr sinar fm smbil berjimba di jalan raya...

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #10083 by despajero
despajero replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
tu ler pasal...dgr sinar fm asik tganggu jerk....hati panas ler....takpe nanti aku test offkan.

hmm pasal mende alah ni kan....leh carik eh kat mane2 kedai aksesori keta eh....

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #10101 by fateh
fateh replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
yup, ko g je kedai tanya, semua kedai ade, cuma antara ori ngan x je.. mahal ngan murah je..

gud2.. cuba ko tgk ade x gmbr '2 kreta' kt skrin radio PE ko tu... pas2 off kn je.. dlm manual audio ade citer pasal ni...

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.357 seconds