VOLTAGE STABILIZER

More
6 years 1 month ago #10106 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
y gmbr keta tu icon utk trafic repot :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #10123 by fateh
fateh replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
memg ler, tp penyebab kpd radio aku bertuning cr siaran x henti tu le sbbnye.. janji ade penyelesaian kpd masalah drpd xde... mehahahaha..

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #10130 by despajero
despajero replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
errmm....kalu betul ini salah 'trafic report'...jd makna bkn salah RDS la ek....xpe nnt aku selidik....hehehe

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago - 6 years 1 month ago #10170 by fateh
fateh replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER

despajero wrote: errmm....kalu betul ini salah 'trafic report'...jd makna bkn salah RDS la ek....xpe nnt aku selidik....hehehe


ntah... aku pun men tekan2 je, aku off 'traffic report' pas2 aku off 'RDS'.

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...
Last Edit: 6 years 1 month ago by fateh.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #10196 by loki_J
loki_J replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER

fateh wrote: yup, ko g je kedai tanya, semua kedai ade, cuma antara ori ngan x je.. mahal ngan murah je..

gud2.. cuba ko tgk ade x gmbr '2 kreta' kt skrin radio PE ko tu... pas2 off kn je.. dlm manual audio ade citer pasal ni...



err... kalo yg murak ok x?...nk beli yg mahal cm kaya sgt rasenyee...:S

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #10228 by fateh
fateh replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER

loki_J wrote:

fateh wrote: yup, ko g je kedai tanya, semua kedai ade, cuma antara ori ngan x je.. mahal ngan murah je..

gud2.. cuba ko tgk ade x gmbr '2 kreta' kt skrin radio PE ko tu... pas2 off kn je.. dlm manual audio ade citer pasal ni...



err... kalo yg murak ok x?...nk beli yg mahal cm kaya sgt rasenyee...:S


ko pki untuk puas hati bro, sebaik nye ko g sha 2 3 kedai dulu, riki harga.. br decide nk pkai ke x..

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #10231 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
ni y mahal murah ni cable grounding ka radio? konpius jap :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #10245 by despajero
despajero replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
haha...bro arfaie dah kompius...aku rasa dia cakap psl grounding tu bro....nak tau yg murah braper...

aku nak tanya sket bro....biasa kalu pasang grounding....kena pasang skali dgn pivot (cth:hks) tu skali ker?

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #10247 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
aku rasa ni citarasa masing..pendapat aku mcm ni. kalau korang pakai keta standard, xde mod apa2 elektrikal yang major mcm audio atau lighting berat xperlu grounding ni sbb mostly kereta baru wiring still cun. aku sndri xbuat dan FC aku sama je / lbih baek ngn PE member2 aku y laen. tp kalau dh masuk 4-5 thn, ada keperluan utk check blik grounding asal atau wat grounding baru. cuma grounding ni effect y senang nmpk, bila aircond kick..lampu kereta akan jd malap kan, kalau grounding ni bgs..dia akan kurangkan malap tu, atau tak rasa langsung..

bab pasang pivot atau x, aku rasa bergantung pada alat tu jugak..kalau ori xpela, tp kat market ni bnyk tiruan..tp jgn lupa, y custom made pun bnyk y bgs..apa kriteria y buat dia bgs? jumlah kapasitor y dia pakai, lg tinggi lg bgs sbb leh simpan karan lg banyak.

so fikir2la mana y anda mahu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #10248 by Anderson_Gbg
Anderson_Gbg replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
Aku mula2 pakai PE ni, masuk bln ke 3 aku dah psg pivot mega rizin + grounding. Seperti yg bro gitau effect tu ketara bila aircond kick. Ini terjadi kat PE aku. Tak ada masalah ke klu dia effect begini?? Atau aku remove semua nya jadi mcm standart balik? Dan lagi satu...klu kita psg sound sistem, kwn2 ada gitau perlu psg Volt Capasitor utk kurangkan effect pada bateri. Volt capasitor ni bagus utk sound sistem bab dia simpan caj elektrik utk menampung arus dari bateri supaya bateri tak cepat rosak. Jadi benda ni juga boleh mengurangkan effect pada lampu berkelip seperti kat atas. Ini kata member2 aku yg pakar sound sistem. ENTAH aku pun tak tau dan belom psg lagi Volt Capasitor ni. Confius ni bro..mana 1 yg betul diatas????

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #10253 by fateh
fateh replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
ntah ler... tp klu x cub x tau... stkt ni pasg pivot kete aku, ok je... ;)

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #10266 by loki_J
loki_J replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
ade sape2 tau mane kedai yg leh dipercayai kt area KL kalo nk paang mende ni?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.280 seconds