VOLTAGE STABILIZER

More
6 years 2 months ago #15048 by are-mad
are-mad replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
aku nak bli juga pivot ni kat mudah RM55 yang warne purple,,, agak2 korng ok tak, bende ni dipasang kat kereta 24jam pada bateri kereta tu, xde efect ape ke kalau seminggu kereta x start, klau x pasang pivot seminggu kereta x start pun ok je, tp kalau pasang pivot cmne plk??????????. :whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #15071 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER

are-mad wrote: aku nak bli juga pivot ni kat mudah RM55 yang warne purple,,, agak2 korng ok tak, bende ni dipasang kat kereta 24jam pada bateri kereta tu, xde efect ape ke kalau seminggu kereta x start, klau x pasang pivot seminggu kereta x start pun ok je, tp kalau pasang pivot cmne plk??????????. :whistle:


kalau harga rm55 tuh compom tiruan bro.. tp boleh jee pakai.. effect dia mula2 pasang akan ada rasa perbezaan mcm enjin smooth pd RPM rendah xda sengguk2.. masa pasang aircond time compressor kick xrasa sgt.. lampu terang skit.. tuh memang rasa tp xlame pn..dan xlupe ade VOLT METER leh check keadaan bateri anda... :whistle: next anda akan rasa yg VS ni mcm xda function pn... well, xcuba xtahu.. ;) .. mcm PE aku pn pakai yg tiruan je.. 4-5bulan skali aku tukar kapasitor dalam tuh.. :) beli tiruan pnya dlu rm35 je.. :P

untuk yg seminggu xstart tuh xde masalah pn sbb yg idup pada VS tuh just volt meter je.. dan bila bro panaskan enjin bateri akan di cas semula.. :lol: mcm bro on alarm untuk tempoh masa seminggu.. bezanya cuma ada tambah volt meter je.. di nasihatkan kalau tinggal kereta lama tanpa enjin dipanaskan.. elok lock guna kunci je tanpa guna alarm kalau kawasan rumah tuh selamat laa.. ini dapat meminimunkan penggunaan bateri anda.. hehe...mcm duk flat jgn plak wat mcm ni.. cari nahas namanyerr.. :woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #15081 by are-mad
are-mad replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
thanks fuad,, nak kene pasang grounding cable x?.
murahnye rm35 bli kat ne tu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #15144 by loki_J
loki_J replied the topic: Re: VOLTAGE STABILIZER
kirenye yg fake tu xtahan lama ke? ke sbb bile da lama da x perasan perubahan tuh?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 3 months ago #24414 by Sleyer
Sleyer replied the topic: VOLTAGE STABILIZER
ade keta tahun 2011 yg da pasang ?

yg ni zaptor
forum.lowyat.net/index.php?showtopic=139...l=voltage+stabilizer

yg ni edge DYI
forum.lowyat.net/index.php?showtopic=254...l=voltage+stabilizer

yg ni pivot
forum.lowyat.net/topic/1838017

yg ni DIY sendiri
forum.lowyat.net/index.php?showtopic=128...l=voltage+stabilizer

apesal DIY lagi mahal ?? pelik tol aku... mohon pandangan otai2 pls

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.699 seconds