system surbo

More
6 years 7 months ago #3550 by 4g9xtuner
4g9xtuner replied the topic: Re: system surbo
aku rasa baik pakai open pod je...kalo pakai benda nie dikhuatiri besi tue tersedut dalam intake...naya nak obehol plak tue huhu

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #3559 by Eichi Katsu
Eichi Katsu replied the topic: Re: system surbo

super_skalo wrote: pada aku, kalau nk tau betul2 ok ke x buat dyno seblm pasang dan slps pasang benda alah ni..takut cuma perasaan kita je..da pakai rasa mcm poweroot je..padahal sama je hp nye..teringt masa jd mat rempit dulu...lps basuh motor terus layan lap 1 kali,rasa laju je motor..padahal basuh je tu,,bkn bikin pape..huhuhuhuhu..xkn debu sampai 1kg


HAHAHAHAHA:laugh:

Dyno skli wt da bape bro..mapping die skli..adeh..cbe tgk kt speedworks bape dorg charge :blink:
The following user(s) said Thank You: Fuad Ended

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #4560 by niccinixcol
niccinixcol replied the topic: Re: system surbo

Eichi Katsu wrote: aku dgr ko ramai scandal...betul ke??hahahahaha!!!


mane ko tau aq rmai scandal neyhh...cilako sape yg bg ko dgr tuhh....ekekkeke :woohoo:

Respect Racing Rules

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #4564 by Eichi Katsu
Eichi Katsu replied the topic: Re: system surbo

niccinixcol wrote:

Eichi Katsu wrote: aku dgr ko ramai scandal...betul ke??hahahahaha!!!


mane ko tau aq rmai scandal neyhh...cilako sape yg bg ko dgr tuhh....ekekkeke :woohoo:


HAHAHA..bese la aku tgk je kt cni & fb..wakakaka!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #4566 by niccinixcol
niccinixcol replied the topic: Re: system surbo

Eichi Katsu wrote:

niccinixcol wrote:

Eichi Katsu wrote: aku dgr ko ramai scandal...betul ke??hahahahaha!!!


mane ko tau aq rmai scandal neyhh...cilako sape yg bg ko dgr tuhh....ekekkeke :woohoo:


HAHAHA..bese la aku tgk je kt cni & fb..wakakaka!


haha siot toi...oih bila mo balik sungai buloh!!!hehe

Respect Racing Rules

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #4573 by Eichi Katsu
Eichi Katsu replied the topic: Re: system surbo

niccinixcol wrote:

Eichi Katsu wrote:

niccinixcol wrote:

Eichi Katsu wrote: aku dgr ko ramai scandal...betul ke??hahahahaha!!!


mane ko tau aq rmai scandal neyhh...cilako sape yg bg ko dgr tuhh....ekekkeke :woohoo:


HAHAHA..bese la aku tgk je kt cni & fb..wakakaka!


haha siot toi...oih bila mo balik sungai buloh!!!hehe

Bln 3 ni aku blk sne ler bro..smgu je..mau lepak? off topic jp..hahaha

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 2 months ago - 6 years 2 months ago #6192 by khibrahi
khibrahi replied the topic: Re: system surbo
Okay xde member2 yang pakai ke.

Kepada yang kata nak pakai open pod, kena buang IAFM plak, jd sama aje. Open pod base kuat minyak cket dan bunyi enjin kuat cket.

Ok lah.Aku ade pakai benda nie, mini turbo.xtau ade banyak berubah ke tak, tapi aku xde masalah pickup pada low rpm.Masa mula pasang ade kurang rpm pada speed yang sama; sebelum 110km/h 3300rpm, lepas pasang 110km/h 3100rpm. Dia mcm pakai K&N sebab bagi udara lebih banyak masuk. Pada teori ye tambah pickup and jimat minyak

Cuma kena cuci selalu n tengok ade tak kotoran pada sambungan dia.
Dan yang paling orang xtau, selepas berapa ketika, kita punya ECU akan adjust dan kurang jimat minyak. Bila jadi macam nie, reset aje ECU balik. Aku base wat nie 1 thn skali.

Harga dia agak mahal. Dan yang advanture, beleh wat sendri benda nie.

Jadi semua pada pilihan sendiri. Pastikan jika nak pasang, dia ade buat money back gerenti kalu nak return.

fyi, hamba punya Persona M Line manual, meter tunjuk 5.6L/100km, tapi sendiri punya calculation dalam 7.7L/100km. 70% highway 30% dalam bandar. Kena tau jugak kalu dalam bandar mesti PE makan banyak minyak sebab body berat dan cc besar.
Last Edit: 6 years 2 months ago by khibrahi. Reason: Tambah

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 2 months ago #6404 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Re: system surbo
hurmmmm....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 week ago #21780 by Nubis-T
Nubis-T replied the topic: Re: system surbo

bunny wrote: salam..tumpang tanye..ade x ahli2 ppeoc yg arif atau pena dgr tentang system surbo..??


betul ker die bagus tok enjin..??



More power need large modification. Large modification need more money bos :)

='= You'll Never Put A Better Bit Of Turbo On Your Knife

='= A Turbo A Day Helps You Work, Rest and Play

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 week ago #21807 by Zaman
Zaman replied the topic: Re: system surbo



ni ke system surbo tu?
btol ke komen jurujual ni yg no.5,jangka hayat enjin lebih lma?...

~Gambar dr FB PPEOC~
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 11 months ago #21928 by hafriz
hafriz replied the topic: Re: system surbo
aku ingin try benda ni.. mana tahu kereta aku boleh pergi lebih rendah dari 7.3l/100km...

so far aku install sandwich K&N filter, denso Iridium spark plug, Minyak M pun guna Syntium 4000 + fuel Treatment x1r

aku dari kuching (sarawak) - Sibu - jarak dalam 450KM... hanya RM38 ringgit (20liter)...

kalau install surbo maybe dapat jimat lagi. nak jugak try.. insyallah

untuk info kereta aku H-line auto

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 7 months ago #24547 by dustinshah
dustinshah replied the topic: system surbo
korang kena baca ni ----> www.ppeoc.my/forum/18-enjin/24197-increa...an-jimat-minyak.html

Saya guna PE H-line auto pasang twin surbo pickup mmg power, berbanding ngn sebelum, top okay xde masalah, sampai 170 kejap je, 180 okay2, kalau 190 lambat sikit :D

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.410 seconds