Convert to CPS.. is it possible?

More
9 years 4 months ago #4839 by kamal kaiza
Assalamualaikum..
PE pkai enjin Campro IAFMkan? boleh ke kalu kite nk convert jd CPS?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #4843 by zactera

kamal kaiza wrote: Assalamualaikum..
PE pkai enjin Campro IAFMkan? boleh ke kalu kite nk convert jd CPS?


waalaikumusalam....boleh kot...tukar enjin jer kn... :whistle:

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #4845 by arfaie
boleh kut..tp xmudah mcm kita pikir, mgkn kena pikir ECU, harness pada ECU, engine

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #4850 by horizon_elegance
Camprofile system(CPS)...ader kena mengena dengan cam kan...so kena tkr cam dan component..dsb....???

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #4906 by epit
Enjin Campro & Cps adalah sama, yg membezakan hanya lah Cam profile mcm Vtec & VVTI, jikalau nak upgrade, upgrade Cam dan sewaktu dengan nya

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #4908 by arfaie
ECU? aku rasa kena mengena jugak skit kut. sbb kalau korg tgk dlm fuis box iafm ada slot utk fius CPS...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #4914 by ewanukm
CPS - Cam Profile Switching
Klu nk convrt bnyk perlu ade..complete set cylinder head..termasuk la cam,intake manifold (enjin CPS ni ade VIM- variable intake manifold) dan brg2 yg sewktu dgn nye yg ade kt head tu la..wiring perlu tukar...ECU perlu tukar..



PE0263
Shah Alam //Kuala Terengganu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #5020 by chot_88
byk sgt ke different antara Campro dgn CPS?? ape kelebihan CPS 2? Bole sape2 bg info kat sy??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #5027 by arfaie
CPS lg power
The following user(s) said Thank You: chot_88

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #5029 by chot_88

arfaie wrote: CPS lg power


yeke??tang mana power 2 bro?? pick up? top speed? maintenance mcmana??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #5030 by epit
The following user(s) said Thank You: kamal kaiza

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #5031 by deen
pada observation aku mostly CPS more towards top speed and torque which is an slight increase in both of them tapi as per feedback yang aku dapat from pengguna CPS i.e. Satria Neo CPS, depa kata fuel consumption not very economical well usually engine that tune for race tract buat ape nak fuel economy kan, just my 2cent

Whiskey Tango Whiskey Eight Zero Four Seven

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.177 seconds